Wij maken uw droomkeuken werkelijkheid!

Echte mannen koken

Mannen koken steeds vaker en dat zien we terug in het design van keukens. Stoere, robuuste materialen maken hun entree en de kookruimte moet ook bestand zijn tegen wilde, misschien ietwat onbehouwen, kookexperimenten

Onderzoek van het aroma merk Maggi in 2015 liet ons weten dat mannen ongeveer 38% van de maaltijden koken. Ze koken steeds vaker en vinden het bovendien leuker: gemiddeld doen ze langer over het bereiden van een maaltijd en maken ze er meer werk van. Ze houden zich niet zo strak aan recepten en trekken hun eigen plan. Voor wat experimenteren op kookgebied is een ding heel belangrijk: de juiste keuken en goed materiaal. Doordat steeds meer mannen de keuken in trekken zie je ook het ontwerp en de materialen van keukens veranderen. De stoere en mannelijke keuken is in!

Praktisch en robuust

Nu mannen steeds meer in de keuken te vinden zijn, bemoeien ze zich ook meer met de inrichting van de keuken. Robuuste en stoere materialen zijn daardoor in opkomst. Denk aan beton, cortenstaal, ruw hout en donkere kleuren. Vooral het werkblad kan hierin een blikvanger zijn, maar dan moet het wel tegen een stootje kunnen. Dekton is ideaal als werkbladmateriaal of tegen de wand, want het is zeer geschikt voor wilde kookexperimenten. Het is vlekbestendig en hittebestendig, dus een hete pan direct van het vuur erop zetten kan geen kwaad. Er kan gewerkt worden en dat is belangrijk. De werkbladen van Dekton kunnen tegen vorst en dooi, dus ook voor de buitenkeuken is het zeer geschikt.
Een ander praktisch werkblad is bijv. TopCore. Een TopCore keukenblad is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Maar de werkelijke kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. Want de structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen ‒ ze voelen ook echt zo aan! Dit hoogwaardige materiaal biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp.

5 tips voor een mannelijke keuken
een betonnen vloer
donkere keukenkasten / antraciet, matzwart
een robuust, slijtvast werkblad
houten en stalen accessoires zoals een groot hakblok of grote robuuste RVS spoelbakken
voor de ultieme mannelijke keuken integreer je een gril of Teppanyaki in de keuken om vlees op professionele wijze te kunnen roosteren of bijv. de prachtige gaskookplaten van Pitt Cooking.

Meer informatie over een stoere keuken in uw woning? Passend bij uw situatie? Dan nodigen wij u van harte uit voor een bezoek aan onze showroom waar wij samen met u een stoere, robuuste keuken kunnen samenstellen.