Skip to main content

Twijfelt u of uw keuken groot genoeg is voor een kookeiland? Ook in een smalle keuken kan een smal kookeiland een prachtige en praktische toevoeging zijn. Sterker nog: een kookeiland kan de oplossing zijn om een ruimtelijk gevoel te creëren. We plaatsen al een kookeiland in keukens met een breedte vanaf 3300 mm. Laat u inspireren en ontdek of een kookeiland bij uw nieuwe keuken past.

 

Het ruimtelijk effect van een kookeiland

Het plaatsen van een kookeiland in het midden van een smalle keuken versterkt het gevoel van ruimtelijkheid. De keuken wordt visueel groter door het open zicht boven en naast het kookeiland. Door de kenmerkende vormgeving verandert de smalle keuken in een praktische, uitnodigende omgeving. Zelfs met een ruimte rondom het kookeiland van 900 mm is het mogelijk om zitjes toe te voegen. Terwijl u maaltijden bereidt, kunnen familie en vrienden aan het kookeiland plaatsnemen, wat de keuken verandert in een gezellige ontmoetingsplek.

Kookeiland met bar

Kookeilanden met ingebouwde opbergoplossingen, zoals laden en kasten, helpen bij het verminderen van rommel. Door alles netjes op te bergen, blijft de keuken georganiseerd en visueel ruim. Wilt u liever zitgelegenheid aan het eiland creëren en twijfelt u of dit de opbergoplossingen beperkt? Dan onderzoeken we samen naar mogelijkheden, zoals het plaatsen van hoge kasten aan een wand waar apparatuur en benodigdheden netjes kunnen worden weggewerkt.

Kom langs in onze showroom

Keuken inspiratie opdoen in onze uitgebreide showroom? Ontdek de mogelijkheden en bekijk onze beige keukens met eigen ogen. Voel de materialen en krijg persoonlijk advies van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Voor keuken inspiratie kom langs in de van ginkel keukens showroom in barneveld

Efficiënte afzuiging

Voor smalle keukens met eiland raden we een kookplaat met werkbladafzuiging aan. Zo blijft de ruimte boven het eiland vrij, wat bijdraagt aan het ruimtelijke gevoel. Ook ontstaat de gelegenheid om hanglampen of inbouwspots boven het kookeiland te plaatsen. Dit biedt gerichte verlichting en benadrukt het eiland als centraal punt, wat het ruimtelijke gevoel verder versterkt.

Spelen met kleur

De keuze voor twee kleuren in het keukendesign kan een dynamisch en modern effect geven. Stelt u zich voor: een strak wit of beige kookeiland dat de aandacht trekt, terwijl de kastenwand in een contrasterende kleur deze stijlvol complimenteert. Deze combinatie versterkt niet alleen het gevoel van ruimte maar voegt ook een uniek karakter toe aan uw keuken.

Smalle keuken met eiland

Heeft u interesse om de mogelijkheden van een kookeiland in een smalle ruimte te verkennen? Bezoek onze showroom en ervaar wat een kookeiland voor uw keuken kan betekenen. We begeleiden u graag van ontwerp tot installatie. Daarbij zorgen onze professionals voor een naadloze integratie van uw nieuwe kookeiland. Op naar maximaal kookplezier!

kookeiland smalle ruimte van ginkel keukens 09
kookeiland smalle ruimte van ginkel keukens 07

Smal kookeiland bij Van Ginkel Keukens

Door een bezoek te brengen aan onze showroom in Barneveld, kunt u de kwaliteit en het design van onze kookeilanden zelf ervaren. Maak een afspraak en laat ons u helpen bij het realiseren van uw droomkeuken.

Ontdek uw marmeren droom keuken

Meer marmeren keukens ontdekken? Breng een bezoek aan onze keukenshowroom in Barneveld. We vertellen graag meer over deze natuurlijke keukentrend!