Skip to main content

Een keukenblad van marmer ademt exclusiviteit. De uitbundige natuursteensoort versterkt het luxe gevoel en brengt natuurlijke invloeden naar de keuken. In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen van een marmer keukenblad op een rij. Ook verkennen we de maatwerk mogelijkheden en de veelzijdigheid aan beschikbare kleuren marmer.

Voordelen marmeren aanrechtblad

Een keukenblad in marmer heeft esthetische, praktische en duurzame voordelen. We passen dit bijzondere materiaal graag toe als aanrechtblad in onze keukenontwerpen, om de volgende redenen:

# Bron van rijkdom
De unieke aderstructuur, het doorschijnende karakter en de mysterieuze uitstraling van een keukenblad in marmer voegen rijkdom toe aan de keuken.

# Verbindende factor
Een marmeren aanrechtblad werkt verbindend in een tweekleurige keuken. Door een van de kleuren van het marmer toe te passen op bijvoorbeeld een kastenwand, en de andere kleur op het kookeiland, ontstaat er verbinding door het marmer keukenblad.

# Duurzaam karakter
Een marmer keukenblad is duurzaam en gaat, zolang het goed onderhoudsvoorschriften volgt, zeer lang mee. Het tijdloze karakter van het natuurlijke aanrechtblad raakt niet snel uit de mode. Dit heeft ook een positief effect op de waarde van uw woning.

# Diverse finishes
Voor marmeren keukenbladen kunt u kiezen uit een gevarieerd palet aan oppervlakken. Met een keukenblad in matte finish versterkt u de natuurlijke uitstraling van uw keuken. Heeft uitbundigheid uw voorkeur? Kies dan een marmer keukenblad in gepolijste finish, voor een stralende uitstraling.

# Doortrekken op wanden
Marmeren bladen kunnen ook als wanden aan de buitenzijde van de keuken worden toegepast. Zo loopt het marmer door tot op de grond. Daarbij is het mogelijk om de aderen door te laten lopen.

# Toepasbaar in elke stijl
Een keukenblad van marmer voelt zich in alle keukenstijlen thuis; van de kalme stijlen als Scandinavisch en Japandi tot de uitbundigheid van hotel chic en design keukens.

Nadelen keukenblad marmer

Een marmeren aanrechtblad kent, zoals ieder materiaal, ook enkele nadelen. Zo is marmer een kostbaar materiaal en heeft het geregeld onderhoud nodig om te blijven stralen. Ook zijn er aandachtspunten tijdens het gebruik en het schoonmaken een marmer keukenblad:

# Kostbaar in aanschaf
Een marmer keukenblad behoort tot het hogere segment in oplossingen voor aanrechten, nissen en kookeilanden. Dat maakt een marmer blad kostbaar.

# Vlekgevoelig
Marmer is gevoelig voor zure vloeistoffen als citroensap, fruit of azijn. Verklein de kans op vlekken met onderzetters en viltjes en maak uw marmeren aanrechtblad schoon na gebruik.

# Krasbaarheid
Marmer is krasgevoelig. Bij het snijden van bijvoorbeeld groenten is een solide snijplank aan te raden. Bij het schoonmaken kunt u het best gladde doelen gebruiken, omdat bijvoorbeeld schuursponsjes voor krassen kunnen zorgen.

# Vakkundige montage nodig
Marmer is zeer zwaar, dus installatie door professionals is nodig. Onze ervaren monteurs plaatsen uw nieuwe marmer keukenblad op vakkundige wijze.

Wilt u meer materialen keukenbladen verkennen? We hebben de verschillende keuken aanrechtbladen voor u op een rijtje gezet.

Kom langs in onze showroom

Keuken inspiratie opdoen in onze uitgebreide showroom? Ontdek de mogelijkheden en bekijk onze beige keukens met eigen ogen. Voel de materialen en krijg persoonlijk advies van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Voor keuken inspiratie kom langs in de van ginkel keukens showroom in barneveld

Marmer blad op maat

Wij zijn experts in het ontwerpen van marmeren keukens. Een marmer keukenblad komt daar vaak in terug. Ieder marmeren blad kunnen we precies op maat snijden en afwerken volgens uw wensen. U heeft daarbij een ruime keuze uit verschillende kleurschakeringen, die naadloos aansluiten bij het unieke karakter van uw keukenontwerp.

Wit marmer keukenblad

Kies voor een wit marmer keukenblad om uw keuken een klassieke en tijdloze uitstraling te geven. Het heldere, zuivere wit met subtiele aderen zorgt voor een licht en ruimtelijk gevoel in de keuken. Dit type blad is ideaal voor zowel moderne als traditionele keukens en vormt een prachtige basis voor de luxe keukenstijl.

Beige marmer keukenblad

Een beige marmeren keukenblad geeft uw keuken een warme en uitnodigende look. De natuurlijke tinten van beige marmer creëren een zachte uitstraling die subtiel te combineren is met keukenkasten en vloeren.

Marmer keukenblad van ginkel keukens 6
Marmer keukenblad van ginkel keukens 2

Grijs marmer keukenblad

Grijs marmer is een veelzijdige, stijlvolle optie voor uw keuken. Het biedt een geraffineerd contrast met andere keukenmaterialen en ligt precies tussen ingetogen en opvallend in. Grijs marmer werkt harmonieus samen met zowel felle kleuren als neutrale tinten.

Donker marmer keukenblad

Donker marmer, zoals zwart en bruin, voegt een krachtige en chique toon toe aan uw keuken. Het is ideaal voor een design dat staat voor luxe en uitbundigheid. Een donker marmer keukenblad kent ook een praktisch voordeel: het toont minder snel vlekken dan lichtere varianten.

Zwart marmer keukenblad

Zwart marmer is de definitie van elegantie. Vooral de combinatie van zwart met gouden aderen brengt een extra laag van luxe en excentriciteit. Dit marmer keukenblad is een echte blikvanger in uw keuken en past uitstekend in een hedendaags interieur.

Marmer keukenblad van ginkel keukens 4
Marmer keukenblad van ginkel keukens 5

Bruin marmer keukenblad

Bruin marmer brengt een warme, aardse sfeer met zich mee. Het is perfect voor als u een keuken zoekt waar een gezellige, uitnodigende ambiance heerst. Een keukenblad in bruin marmer is fraai te combineren met natuurlijke materialen, zoals hout en metaal.

Marmer keukenblad bij Van Ginkel Keukens

Bij ons bent u aan het juiste adres voor uw marmeren aanrechtblad. Van het eerste advies in onze showroom tot de uiteindelijke installatie door onze ervaren keukenmonteurs; wij begeleiden u door het gehele proces. Door het gewicht en de specifieke eigenschappen van marmer vereist de montage van deze bladen vakkundige handen. Onze experts zorgen voor een naadloze integratie van het marmeren blad in uw keuken, zodat u jarenlang kunt genieten van uw stijlvolle en functionele keukenwerkblad.

Ontdek uw marmeren droom keuken

Meer marmeren keukens ontdekken? Breng een bezoek aan onze keukenshowroom in Barneveld. We vertellen graag meer over deze natuurlijke keukentrend!