Skip to main content

Staat de aanschaf van een nieuwe keuken op de planning in 2021? We bespreken in dit artikel de keukentrends van 2021, zodat u goed onderbouwde keuzes kunt maken en voorkeuren kunt ontwikkelen voor uw nieuwe keuken.

2020 stond voor een groot deel in het teken van het Covid-19 virus. Dit heeft gezorgd dat veel mensen anders naar de inrichting van het huis zijn gaan kijken. Een echt thuis is in deze periode belangrijker dan ooit en de keuken speelt een grote rol. Misschien is het daarom wel extra leuk om naar de keukentrends van 2021 te kijken!

Keukentrend 2021 Een Multifunctionele Keuken

#1

Keukentrend #1: een multifunctionele keuken

We zien de keuken al enkele jaren terugkomen als het kloppende hart van een woning. Het is de plek waar we koken, lekker eten, gezellig borrelen en waar we napraten na een dag werken. We zien dat de keuken in 2021 steeds vaker direct overloopt in het woongedeelte. Diverse materialen die worden gebruikt in de keuken laten we terugkomen in de woonkamer en andersom. Zo ontstaat eenheid in koken, eten, bijpraten en thuiswerken. 

De multifunctionele keuken van 2021 staat voor beweegruimte, voldoende opbergruimte en een combinatie van elementen en materialen. De keuken met kookeiland, in combinatie met een bar en barstoelen,  is dan ook blijvend populair. 

Wilt u meer weten over de verschillende keukenopstellingen? Lees dan hier eens verder. 

Keukentrend 2021 Marmer

#2

Keukentrend #2: een marmeren hoofdrol

Marmer is een 100% natuurlijk steensoort met een prachtige luxe uitstraling. Het materiaal vertoont typerende aderpatronen, die garant staan voor het tijdloze en elegante karakter. 

Marmer is een natuurlijk materiaal, wat zorgt dat het bij veel verschillende woonstijlen past. In de keuken zien we dat het wordt gebruikt als aanrechtblad materiaal of als frontmateriaal. Het geeft de keuken een elegante en exclusieve uitstraling die vrijwel niet te evenaren is. 

Tip bij een marmeren keuken: laat het marmer terugkomen in uw interieur, bijvoorbeeld in de woonkamer, voor een prachtige eenheid.

Keukentrend 2021 De Kleurenmix En Zwart

#3

Keukentrend #3: de kleurenmix in de keuken van 2021

In 2020 waren natuurlijke kleuren en kleurtinten ontzettend populair. Deze kleuren vormen ook in 2021 de basis van de kleurenmix. We zien bruin terug in allerlei tinten, net als diverse houtsoorten. 

Wat 2021 onderscheidt van 2020 is dat ook de gewaagde kleuren en patronen meer ruimte krijgen. De neutrale, natuurlijke kleurelementen worden steeds vaker gecombineerd met een levendige kleur. De meest populaire, levendige kleuren in 2021 zijn groentinten, gele tinten en zachte kleuren. Wat dacht u van mintgroen, oudroze of oker?

Tip:

kiest u liever voor een volledig tijdloze kleurencombinatie? Dan kunt u er voor kiezen om een kleur terug te laten komen in keukenaccessoires. 

De zwarte keuken blijft ook populair. Een zwarte keuken creëert een stijlvolle look én deze donkere kleur past bij vrijwel iedere interieur- en keukenstijl. Bij een zwarte keuken kunt u denken aan een volledig zwarte keuken, maar het kan ook een keuken zijn met enkele zwarte elementen of accenten. Het zwart kan uitstekend worden gecombineerd met een andere accentkleur.

Tip:

voor een luxe, moderne keuken kan de zwarte keuken heel goed gecombineerd worden met een marmeren aanrechtblad. 

Steeds meer apparatuur van diverse merken is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Kijk maar eens naar deze Miele Generatie 7000 apparatuur lijn.

Keukentrends 2021 Natuurlijk Materiaalgebruik

#4

Keukentrend #4: natuurlijk materiaalgebruik

Naast dat we in 2021 veel natuurlijke kleuren terug zien komen, zien we ook veel natuurlijke materialen. Dit zijn materialen zoals steen, hout en marmer. Aandacht voor duurzaamheid en milieu, dat blijft in 2021 hoog op het prioriteitenlijstje staan.

Natuurlijke materialen zijn verantwoordelijk voor een warm en sfeervol gevoel in huis. Het zijn materialen die vaak perfect met elkaar te combineren zijn. Zo kunnen houten fronten prachtig uitkomen bij een granieten aanrechtblad. Met natuurlijke materialen worden prachtige keukens gerealiseerd!

Keukentrends 2021 Hoge Kasten

#5

Keukentrend #5: de hoogte in

In 2021 zoeken we de hoogte op in onze keukens. Zeker in de strakke keukens en minimalistische keukens zien we hoge keukenkasten terugkomen in combinatie met dunne werkbladen. Hoge keukenkasten hebben als voordeel dat ze veel opbergruimte bieden én dat de keukenapparatuur op hoogte kan worden geïnstalleerd. Daarnaast creëren de  hoge kasten een verrassend lijnenspel.

Keukentrends 2021 Slim En Gemakkelijk

#6

Keukentrend #6: slim en makkelijk

De ontwikkeling van slimme keukenapparatuur staat geen moment stil. Ieder jaar weer zien we prachtige, innovatieve apparatuur op de markt komen. Apparatuur die nog meer gemak en mogelijkheden biedt. 

We zien inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging van bijvoorbeeld Siemens, Novy en Bora. De Miele Generatie 7000 apparatuur is ook een goed voorbeeld van apparatuur waarmee u het maximale uit uw keuken kunt halen. De oven laten opwarmen vanuit de auto? Op de telefoon even kijken wat er nog in de koelkast ligt? Geen probleem! 

De koppeling tussen alle apparatuur in huis maakt het allemaal nog gemakkelijker. Zo zijn er systemen op de markt waarbij u alle keukenapparatuur gemakkelijk vanaf een app op de telefoon kunt bedienen. De systemen zijn slim en verzorgen niet alleen comfort, maar zijn ook zuiniger en duurzamer dan eerdere apparatuur. Connectiviteit, dat is waar het in 2021 om draait!

Keukentrends 2021 Mid Century

#7

Keukentrend #7: mid-century

In de keuken- en woonbranche is mid-century een echte 2021 trend. Deze trend bestaat uit warme houtsoorten, denk aan donker eiken. Deze houttint wordt vervolgens vaak gecombineerd met langwerpige handgrepen. In deze mid-century keukenstijl worden scherpe lijnen vervangen door zachtere ronde lijnen. We  zien binnen deze stijl afgeronde werkbladen terugkomen, net als ovale keukentafels. 

De mid-century keukentrend komt terug in texturen, materialen en kleuren. Deze drie elementen worden op een eigentijdse manier gemixt, waardoor de mid-century stijl in een modern jasje ontstaat.

Keukentips 2021

De zeven trends hierboven vormen de basis keukentrends van 2021. Gaat u voor een nieuwe keuken in 2021? Dan willen we u deze keukentips ook niet onthouden:

  • Besteed tijd en aandacht aan de verlichting. Een goed lichtplan houdt rekening met basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. We adviseren voor de keuken vaak een grote lichtbron als basis, met de capaciteit om de hele ruimte te verlichten. 
  • In 2021 zien we steeds vaker kunst in de keuken terugkomen, een uitstekend idee als u nog een wand over heeft! Heeft u een keukenmeubel in gedachten met een bepaalde vorm? Laat deze vorm dan terugkomen in het kunstobject aan de muur. 

Bij Van Ginkel Keukens doen wij er álles aan om uw keuken, met alle verschillende onderdelen, naar uw wens te realiseren. We adviseren u dan ook graag over alle verschillende mogelijkheden. 

Wilt u inspiratie op uw deurmat? Vraag ons magazine aan. 

Een afspraak maken om over uw wensen en situatie verder te praten? Maak een afspraak.

Maak een afspraakVraag magazine aan