Skip to main content

Op zoek naar een marmeren keuken? Het gebruik van marmeren materialen in de keuken is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een marmeren keuken behoort dan ook niet voor niks tot een van de grootste keukentrends van 2021. Naast dat marmer uw keuken een luxueuze uitstraling geeft, is elk stuk marmer ook nog eens uniek en eenvoudig te combineren met veel verschillende materialen en kleuren. Meer weten over het gebruik van marmer in uw keuken? Wij helpen u graag op weg.

Van Ginkel | Trend marmer in de keuken

De voordelen van een marmeren keuken

Het gebruik van marmeren materialen in de keuken heeft meerdere voordelen. Marmer is namelijk een natuurlijk product gemaakt van kalkzandsteen. De marmeren patronen ontstaan door onzuiverheden in het gesteente. Hierdoor ziet geen enkel stuk marmer er hetzelfde uit en dit geeft je keuken een exclusieve uitstraling. Perfect als u op zoek bent naar een unieke keuken.

De oorsprong van marmer ligt in de aardkorst. Marmer ontstaat door een combinatie van hoge temperaturen en een hoge druk. Hierdoor is marmer hittebestendig. Een marmeren aanrechtblad valt bijvoorbeeld goed te combineren met PITT cooking, waarbij losse gaspitten direct op het aanrechtblad worden geplaatst. 

Ten slotte is marmer slijtvast. Marmer kan bij goed onderhoud meer dan een leven lang mee gaan. Het aanschaffen van marmer is dan ook een duurzame investering, goed voor natuur en milieu.

Van Ginkel | Trend marmer in de keuken

Aandachtspunten bij een marmeren keuken

Bij de aanschaf van een marmeren keuken dient u rekening te houden met een aantal factoren. Allereerst is de toepassing van echt marmer in de keuken niet goedkoop. Naarmate de marmersoort unieker is, zijn de kosten hoger. Heeft u niet zoveel budget, maar wilt u toch de uitstraling van marmer behouden? Dan is marmerlook een oplossing. Hierover leest u later meer.

Een andere factor waar u op moet letten is de vlekgevoeligheid van marmer. Met name het gebruik van zure vloeistoffen vormt een gevaar. Zure vloeistoffen kunnen in het marmer trekken, waardoor blijvende vlekken ontstaan. Goed nieuws! Het ontstaan van vlekken kunt u gemakkelijke tegengaan door marmer vooraf te polijsten of impregneren. Bij de aanschaf van een marmeren keuken zullen onze vakspecialisten u hier altijd over adviseren.

Van Ginkel | Trend marmer in de keuken

De stijl van uw marmeren keuken

Marmer is eenvoudig te combineren met veel verschillende materialen en stijlen. Er is volop keuze uit diverse kleuren om op een marmeren werkblad toe te passen. De meest voorkomende marmeren werkbladen zijn zwart, wit en grijs. De kleurkeuze is afhankelijk van de keukenstijl die u wilt creëren. Zo geeft een zwart marmeren werkblad uw keuken een moderne uitstraling en een wit marmeren werkblad zorgt daarentegen voor een luxe uitstraling

Voor een industrieel effect combineert u een zwarte keuken met een wit marmeren werkblad. Gaat uw voorkeur eerder uit naar een landelijke keuken? Overweeg dan om uw marmeren werkblad te combineren met robuuste houten onderkasten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Combineer verschillende materialen en kleuren en creëer de uitstraling waar u naar op zoek bent.

Van Ginkel | Trend marmer in de keuken

Toepassingen van marmer in de keuken

De indeling van de keuken kan ook een rol spelen in de manier waarop marmer in de keuken wordt toegepast. Voor een keuken met hoekopstelling is het optisch mooi om het marmeren werkblad door te laten lopen op de wand of in de vensterbank. Marmer verwerken in de achterwand zorgt bij een keuken met een rechte opstelling voor een stijlvol statement in de keuken. Wilt u marmer meer laten opvallen in de keuken? Dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om marmer als stollenwand te verwerken in een keuken met kookeiland. De verschillende toepassingen van marmer geven iedere keuken een eigen effect, geheel naar uw wens.

Marmerlook keuken

Een marmerlook keuken heeft dezelfde uitstraling als een echte marmeren keuken. Zoals eerder besproken is echt marmer alleen duurder in de aanschaf. Marmerlook daarentegen kan toegepast worden op verschillende ondergronden, zoals kunststof, composiet of keramiek en is daardoor een voordeliger alternatief. Daarnaast is marmerlook ook makkelijk te onderhouden en minder vlekgevoelig. De hedendaagse techniek maakt het mogelijk om natuursteen bijna identiek na te maken. Hierdoor is een marmerlook keuken bijna niet meer van echt marmer te onderscheiden. 

Benieuwd naar de uitstraling van een marmer look keuken? Bekijk eens deze marmerlook keuken in Barneveld.

trend marmer in de keuken van ginkel keukens barneveld marmerlook 3

Een marmer werkblad onderhouden

Goed onderhoud komt de levensduur van uw marmeren keuken ten goede en voorkomt blijvende vlekken en kringen. Veeg het werkblad na gebruik altijd schoon en droog met een zachte doek. Gebruik daarnaast regelmatig een schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger of een speciaal reinigingsmiddel voor marmer. Het is sterk af te raden om agressieve en chemische schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of zure materialen op het werkblad te gebruiken. Als u zich aan deze onderhoudstips houdt, kunt u jarenlang genieten van een kras- en vlekvrij marmeren werkblad.

Van Ginkel | Trend marmer in de keuken

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om marmer toe te passen in uw keuken? Onze keukenadviseurs staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Zij helpen u graag om uw droomkeuken te verwezenlijken.

Afspraak maken