Skip to main content

Relatief onbekend, maar boordevol interessante eigenschappen en mogelijkheden. Dat zijn fenix keukens! Bij een nieuwe keuken denken we vaak aan een houten keuken, aan een houtlook keuken of aan een bepaalde keukenstijl. We horen niet vaak: ‘wij willen een fenix keuken’. Dat komt omdat fenix een relatief nieuw materiaal is in de keukenbranche. Het materiaal leent zich echter bij uitstek voor een prachtige, innovatieve en praktische keuken.

We vertellen u op deze pagina meer over de fenix keuken. Niet om u te overtuigen van een fenix keuken, wel om u alle informatie te geven die voor u van belang is bij de oriëntatie op uw nieuwe keuken!

Design Materiaal Keukens Icm Fenix Keukens Van Ginkel Keukens Barneveld 5

Alles over de fenix keuken

Fenix materiaal heeft een rijke, stijlvolle en zeer matte uitstraling. Het materiaal heeft diverse typerende eigenschappen die samen zorgen voor een uiterst praktisch, innovatief, stevig en hard resultaat. Dit maakt het materiaal zeer geschikt om te gebruiken bij de realisatie van een keuken.

Hoe wordt fenix materiaal gemaakt?

Fenix materiaal is, zoals we hierboven al benoemde, een relatief nieuw materiaal in de keukenwereld. Het is niet enkel een bewerking of een toplaag zoals wel eens gedacht wordt, maar het is een op nanotechnologie gebaseerd materiaal. 

Fenix is prachtig om naar te kijken en heeft enkele bijzondere eigenschappen. Deze eigenschappen zijn ontstaan door een het innovatieve productieproces. Zo wordt er bij de productie gebruik gemaakt van een nieuwe generatie acrylhars, van meerdere coatinglagen en een specifieke reeks aan processen.

Hoe ziet een fenix keuken er uit?

Een fenix keuken herkent u aan de krachtige matte kleur en de moderne uitstraling. Fenix is een stevig en hard materiaal, wat tegelijkertijd uiterst zacht aanvoelt. Dat laatste komt door de soft-touch technologie. Deze technologie zorgt dat het harde materiaal van een zachte bovenlaag wordt voorzien. Deze bovenlaag wordt vervolgens afgewerkt met de nanotech coating. 

De meeste fenix keuken die u tegenkomt zullen waarschijnlijk mat zwart zijn, dit is verreweg de meest gekozen uitvoering. Het materiaal is echter in diverse kleuren leverbaar, allemaal met de matte uitstraling. Droomt u van een niet-alledaagse, opvallende en spectaculaire keuken? Dan is een gekleurde fenix keuken wellicht perfect voor in uw woning voor een ongekend effect. 

 We laten u graag een aantal van onze gerealiseerde fenix keukens zien:

Fenix Keuken Van Ginkel Keukens 001 B
Fenix Keuken Van Ginkel Keukens 002b
Fenix Keuken Van Ginkel Keukens 003b
Fenix Keuken Van Ginkel Keukens 004b
Fenix Keuken Van Ginkel Keukens 005b
Fenix keuken kameleon

Fenix is een echte keuken kameleon! Het is namelijk een keuken materiaal wat bij vrijwel iedere woonstijl past. Of u nu een moderne keuken, een industriële keuken of een echte luxe keuken wilt, fenix kan het perfecte materiaal zijn. Een ware keuken kameleon dus.. 

Fenix verwerken in de keuken

Er zijn diverse mogelijkheden om fenix te gebruiken als keukenmateriaal. U kunt kiezen voor fenix keukenfronten, voor een fenix keuken werkblad of voor een combinatie van beide.

Fenix keukenfronten

Fenix kan in allerlei kleuren worden gebruikt als materiaal van de keukenfronten. Het maakt dat u zelf alle ontwerp- en keuzevrijheid heeft bij het samenstellen van uw keuken. Kijk maar eens mee met onderstaande voorbeelden!

Fenix keuken werkblad

Een keuken werkblad kan het verschil maken; het verschil in uitstraling en het verschil in gebruiksgemak. Het is dan ook niet altijd gemakkelijk om een keuken werkblad uit te zoeken. Een fenix keuken werkblad heeft heel veel unieke eigenschappen, deze eigenschappen zorgen dat het een perfect materiaal is voor een keukenblad. Zo is het materiaal krasvast, kan het tegen een stootje en is het hittebestendig. Ideale eigenschappen voor een werkblad!

Een fenix keukenblad onderscheidt zich allereerst op esthetisch vlak. Het keukenblad is namelijk (extreem) mat. Dat zorgt voor de karakteristieke uitstraling van uw keuken waar u wellicht naar op zoek bent. 

Een fenix keuken werkblad is geschikt voor PITT Cooking. Bij PITT cooking worden losse gaspitten direct op het werkblad geplaatst. Het volledige fenix werkblad kan daardoor worden ingericht zoals u dat wilt.

Pitt Cooking Fenix Van Ginkel Keukens

Voordelen van fenix keukens

Fenix materiaal heeft een tal van eigenschappen en voordelen die interessant zijn bij de realisatie en het gebruik van keukens. 

Geen last meer van vingerafdrukken in de keuken

Fenix materiaal is voorzien van een anti-vingerafdruk laag. Vingerafdrukken en andere vlekken ziet u door deze coating laag niet meer terug.

Ontwikkeld met soft-touch technologie.

Deze technologie zorgt dat het materiaal uiterst zacht en prettig aanvoelt.

Bestendig tegen krassen en slijtage.

De nanotechnologie die is toegepast op het materiaal zorgt dat kleine krasjes eenvoudig kunnen worden weggepoetst. Ook verhitting kan worden gebruikt om krassen te verwijderen. Dit noemt men ook wel thermische herstelling.

Hittebestendig

Fenix materiaal is bestand tegen droge hitte. Dit is prettig omdat u in de keuken voortdurend met warme pannen en objecten in de weer bent. Wel raden we aan om een onderzetter te gebruiken.

Gemakkelijk te reinigen

Het gladde en antibacteriële oppervlak van een Fenix keuken is eenvoudig schoon te maken en hygiënisch in gebruik.

Een lange levensduur

Dit heeft het materiaal te danken aan de slijtvaste toplaag.

Krachtige uitstraling

De matte look van de fenix keuken geeft werkblad en keukenfronten een prachtige, krachtige uitstraling met intense kleurbeleving. Exclusief en modern, stijlvol en innovatief.

Duurzaam

Fenix keukens zijn milieuvriendelijk en duurzaam. de lange levensduur van het materiaal zorgt voor minder afval.

Fenix keukens bij Van Ginkel Keukens

Past een fenix keuken bij uw wensen? Twijfelt u nog? Onze ervaren keukenadviseurs denken graag met u mee om zo uw droomkeuken te verwezenlijken. 

Voor meer informatie en inspiratie kunt een kijkje nemen op ons Pinterest account of ons gratis magazine aanvragen. Uiteraard verwelkomen we u ook graag in onze showroom!