Skip to main content

BORA kookplaten; krachtig en eenvoudig voor iedere keuken. Ook voor uw keuken? We vertellen u graag meer over de verschillende BORA kookplaat lijnen en verschillende technologieën. Lees mee en ontdek wat de pure kracht van BORA in uw keuken kan doen.

Bora Kookplaat Van Ginkel Keukens Barneveld
Bora Kookplaat Van Ginkel Keukens Barneveld 2
Bora Kookplaat Van Ginkel Keukens Barneveld 3
Bora Kookplaat Van Ginkel Keukens Barneveld 4
Bora Kookplaat Afzuiging Van Ginkel Keukens Barneveld

Geslepen designs van BORA kookplaten

BORA apparatuur is kenmerkend in kracht en eenvoud. Kracht en eenvoud die zorgt voor puur kookgenot, voor een eenvoudige bediening en weinig onderhoud. BORA kookplaten zijn er in vier verschillende lijnen. Deze lijnen bestaan alle vier uit inductiekookplaten met kookveldafzuiging.

Bora Classic Kookplaat Van Ginkel Keukens

De BORA Classic kookplaat

De eerste lijn is de BORA Classic kookplaat; rechtlijnig, flexibel en coherent.

De BORA Classic bestaat uit twee losse kookplaten met een afzuigmodule ertussen. De kookplaten zijn voorzien van slimme touch control, wat zorgt dat u de BORA kookplaat uiterst nauwkeurig kunt bedienen. Bij de aanschaf van een BORA Classic kookplaat kunt u zelf kiezen uit verschillende elementen die terugkomen op de zes kookvelden. Bijvoorbeeld een gaskookplaat, een inductiekookplaat of de wokbrander. 

Innovatieve BORA Classic eigenschappen:

 • De BORA Classic lijn is zeer stil. Stiller dan welke kookplaatafzuiging dan ook. Heerlijk voor als u een open keuken heeft of graag in stilte kookt. 
 • De BORA afzuiging werkt tot in perfectie, bij alle BORA kookplaten.
 • De slimme touch control bediening werkt intuïtief. Dit maakt het koken voor op ieder niveau eenvoudig.
 • De 100% cleanrate zorgt dat het lijkt alsof u in de frisse buitenlucht staat de koken. Natuurkundige perfectie!
 • De kookvelden zijn zeer ruim, waardoor u als thuischef eindeloos veel mogelijkheden ervaart. 

In onder andere deze keuken hebben wij de BORA Classic kookplaat geïnstalleerd. Neem een kijkje!

Bora Pure Kookplaat Van Ginkel Keukens

De BORA Pure kookplaat

Bij ieder BORA kookplaat staat de kwaliteit bovenaan. Ieder BORA kookplaat is superieur in design, in kwaliteit en in gebruiksgemak. De BORA Pure kookplaat, de opvolger van de eerdere BORA Basic variant, is puristisch, strak en persoonlijk.

Met een BORA Pure kookplaat geeft u zichzelf volop kookruimte. Het systeem van de BORA Pure kookplaat laat het u toe om persoonlijke accenten aan te brengen. 

Puristische en persoonlijke BORA Pure eigenschappen:

 • De BORA Pure kookplaat heeft dankzij de perfecte belijningen een minimalistisch design. Past dit bij uw keuken?
 • De afzuigprestaties worden automatisch afgesteld op de situatie. Het enige wat u hoeft te doen is koken. Heerlijk toch!?
 • Onderdelen reinigen? Dat kan heel eenvoudig in de vaatwasmachine.
 • De Pure kookplaatafzuiging is uiterst stil dankzij optimale luchtgeleiding van de motor.
Bora X Pure Kookplaat Van Ginkel Keukens

De BORA X Pure kookplaat

De BORA X Pure kookplaat staat voor pure perfectie, maximale stijl en ultiem kookplezier. Geen (grote) afzuigkap meer boven uw kookplaat, maar een naadloos geïntegreerd, high-end afzuigsysteem verwerkt in de kookplaat. Kortom, BORA X Pure kenmerkt zich minimalistisch, strak en pretentieus. Goed te combineren met een moderne keuken.

De BORA X Pure kookplaat laat een onuitwisbare indruk achter met het brede kookveld en in het oog springende instroom sproeisysteem. Net als de eerder genoemde BORA kookplaten, is de X Pure eenvoudig en intuïtief te bedienen met het sControl bedieningssysteem. Er zijn twee verschillende modellen verkrijgbaar, de PUXA, met luchtafvoer naar buiten en de PUXU, met recirculatiesysteem. 

De pretentieuze eigenschappen van BORA X Pure:

 • Of koken nu een grote hobby is of een dagelijkse verplichting; BORA X Pure maakt het een feestje door de eenvoud en het design.
 • Kookdampen worden allemaal naar beneden gezogen. Hierdoor ervaart u het koken alsof u in de frisse buitenlucht staat.
 • Door te koken met een BORA kookplaat komt u helemaal tot rust. De kookplaten van BORA zijn bijzonder stil.
 • De X Pure kookplaat van BORA is nog geen 200 millimeter hoog. Het keukenkastje onder de kookplaat heeft u dan ook nog volop ruimte over!
 • Kiest u voor BORA X Pure? Dan kiest u voor een kookplaat met variabele warmhoudfunctie. Uw gerechten blijven zo warm op een optimale en constante temperatuur zonder risico op aanbranden.
Bora Professional 3.0 Van Ginkel Keukens

De BORA Professional kookplaat

Als u een echte keuken professional bent, is de BORA Professional kookplaat wellicht precies wat u nodig heeft. Een kookplaat met éxtra kracht, éxtra design en éxtra diepte. De BORA Professional is groot, gemakkelijk uitbreidbaar en helemaal afgestemd op revolutionair gebruik.

Met BORA Professional apparatuur kiest u voor het neusje van de zalm, voor het beste van het beste, voor volledig zelf samen te stellen kookgenot.  Het design van de Professional is aantrekkelijk, discreet en intelligent. 

Het BORA Professional systeem is volledig modulair. Dat houdt voor u in dat u uw kookvelden vrij met elkaar en met het afzuigsysteem kunt combineren.

Alle éxtra eigenschappen van de BORA Professional kookplaat:

 • BORA Professional geeft maximale flexibiliteit voor uw individuele, professionele keuken.
 • Het éxtra krachtige afzuigsysteem zorgt dat iedere kookgeur of -damp geen enkele kans krijgt om op te stijgen.
 • De bediening van de kookplaat is uiterst intelligent te noemen. Het is de perfecte combinatie tussen klassieke knoppen en geïntegreerde technologie. 
 • De afsluitklep van BORA Professional kookplaten gaat automatisch open en dicht. 
 • In het plint deel van de keuken wordt de stille motor geïnstalleerd. Zelfs op de hoogste afzuig stand, blijft de afzuiging muisstil. 
 • Met een kookplaat diepte van 54 centimeter en een breedte van 37 centimeter is er verbluffend veel kookruimte.

Keuzehulp voor de BORA kookplaten

BORA kookplaten zijn slim en eenvoudig te bedienen en alle varianten kennen talloze mogelijkheden. In vrijwel iedere keuken komen de BORA kookplaten prachtig tot zijn recht, of u nu voorkeur heeft voor een landelijke, robuuste keuken, een marmeren keuken of een design keuken.

Systeemtype van BORA kookplaten

Zoekt u een compacte BORA kookplaat? De Pure en X Pure lijn zijn twee compacte varianten met geïntegreerde afzuiging en vier kookzones. De Classic en Professional lijnen bestaan uit modulaire afzuigsystemen met kookvelden die vrij combineerbaar zijn.

Het soort BORA kookveld

‘Het soort kookveld?’ horen we u denken.. Jazeker! De verschillende BORA kookplaten kunnen met verschillende kookvelden worden gecombineerd.

De BORA Classic kookplaat → te combineren met inductie kookvelden, straal element kookvelden, tepan kookvelden en wok kookvelden. 

De BORA Pure kookplaat én de BORA X Pure kookplaat → te combineren met inductie kookvelden en wok kookvelden.

De BORA Professional kookplaat → te combineren met inductie kookvelden, straal element kookvelden, gas kookvelden, tepan kookvelden en wok kookvelden.

De bediening van BORA kookplaten

Heeft u voorkeur voor de bediening van uw BORA kookplaat? Dan is het goed om te weten dat de BORA Professional kookplaat kan worden bedient met een bedieningsknop. De andere BORA lijnen zijn te bedienen doormiddel van touch bediening op het kookveld.

Welke BORA kookplaat past bij uw soort keuken?

Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig, iedere BORA kookplaat kan in vrijwel iedere keuken worden geplaatst. 

Er is één uitzondering, de BORA Professional kookplaat kan alleen worden geplaatst als de diepte van het keukenblok minimaal 70 cm is. Bij de overige kookplaten geldt een minimale keukenblok diepte van 60 cm. 

BORA kookplaat technologieën

We hebben in dit blogartikel al diverse BORA technologieën bij naam genoemd. Van een aantal technologieën zijn wij dermate onder de indruk dat we u graag wat meer uitleg geven. 

BORA INTUITIEVE SCONTROL+

Te vinden in de BORA Classic lijn, in de BORA Pure en in de BORA X Pure lijn.

Gebruiksgemak, daar draait de BORA intuïtieve sControl+ bediening volledig om. U bedient de kookplaat door met uw vinger heen en weer te bewegen over de kookplaat en door dingen aan te tikken.

Bora Intuitieve Scontrol Van Ginkel Keukens 1

BORA reiniging en onderhoud

Herkent u het? Dat uw afzuigkap echt aan een schoonmaakbeurt toe is, maar dat het zo’n tijdrovende, lastige klus is dat u het voor u uit schuift? Voorgoed verleden tijd met een BORA kookplaat

BORA heeft nagedacht over alle details, ook over reiniging en onderhoud. Alle bewegende onderdelen zijn zonder gereedschap te demonteren en.. vaatwasserbestendig!

Bora Eenvoudige Reiniging

De exacte temperatuurregeling van BORA

Te vinden in de BORA Classic  en in de BORA Professional lijn.

De BORA Classic lijn en de BORA Professional kunnen worden ingedeeld met Tepan kookvelden. Deze grillzone beschikt over een unieke, exacte temperatuurregeling. U kunt de gewenste temperatuur exact instellen, en het kookveld houdt deze doelgericht aan. 

Bora Exacte Temperatuurregeling Van Ginkel Keukens

De variabele warmhoudfunctie

Te vinden in de BORA Professional lijn.

De variabele warmhoudfunctie van de Professional lijn kent drie verschillende warmhoudstanden. Deze verschillen onderling van temperatuur, de eerste stand houdt warm op 42°C, de tweede stand op 74°C en de derde op 94 °C.

Bora Variabele Warmhoudfunctie Van Ginkel Keukens

BORA bij Van Ginkel Keukens

Kunt u niet wachten om stil, schoon, flexibel en heerlijk te koken? BORA kookplaten zijn er voor iedere keuken, voor iedere keukenstijl. Kiest u voor een industriële keuken met BORA kookplaat? Of heeft de marmeren keuken of RVS keuken de voorkeur? Het kan allemaal! 

Wilt u meer weten, zien en ervaren? Neem een kijkje bij ons eerdere werk, vraag een gratis magazine aan of maak een afspraak!