Skip to main content

Een zwarte keuken staat voor modern, voor luxe, voor échte klasse. Het draait allemaal om de manier waarop het zwart in de keuken wordt verwerkt, het draait om het geheel. Het gebruik van zwart als basis in de keuken zorgt voor sensatie en tegelijkertijd voor rust. We laten het u zien aan de hand van een aantal voorbeelden.

Snel naar:

Fenix mat zwarte keuken in combinatie met warm hout en keramiek.

De minimalistische, zwarte keukendroom.

De keuken waar hout en zwart samensmelten.

Een zwarte keuken als gouden combinatie

Met een zwarte keuken kan eindeloos gecombineerd worden. Spelen met details, gebruik maken van stoere en robuuste materialen of juist zachte contrasten aanbrengen voor een levendig resultaat. Zwarte keukens zijn door de neutrale kleurstelling net zo tijdloos als een witte keuken. 

Voor het ultieme gevoel van luxe kan het zwart van de keuken gecombineerd worden met goud- of koperkleurige details. Bijvoorbeeld met een unieke goudkleurige Quooker kraan. Hier lees je meer over in onze eerder geschreven blog over de keukentrends in 2020!

Verschillende soorten zwarte keukens

Iedereen heeft een ander droombeeld als het gaat om een keuken. De één droomt van een keuken waar minimalisme de boventoon voert, de ander van een landelijke keuken met grove details en weer een ander van een luxueuze marmeren keuken

Een zwarte keuken kan passen bij iedere keukenstijl. Dat komt door de ruime keuze in materialen, vormen en soorten zwarte keukens. We inspireren u graag aan de hand van verschillende opties.

Een houten zwarte keuken

Hout is een natuurlijk, puur product wat veel wordt gebruikt in landelijke en moderne keukens. Zwart houten keukens bestaan uit houten kasten die zwart zijn geschilderd, waarbij het karakteristieke houtpatroon altijd zichtbaar blijft.

Er zijn verschillende opties voor zwart houten keukens. Zo kunt u kiezen uit een keuken met een mat zwarte afwerking of met een hoogglans zwarte afwerking. Met de combinaties in kleuren en materialen kunt u ook volop spelen. Als voorbeeld; u kunt een gedeelte van de keuken in stijlvol zwart neerzetten en een gedeelte in een oorspronkelijke houtkleur. 

Een houten, mat zwarte keuken past goed bij een industriële of moderne woonstijl. Het effect wat u creëert hangt volledig af van de combinaties die u kiest. Het voordeel van een mat zwarte keuken is dat het niet weerspiegelt én zichtbare vingerafdrukken zijn voorgoed verleden tijd.

Een zwarte hoogglans keuken ziet er in vergelijking met de mat zwarte keuken variant luxe en chique uit. Perfect voor een moderne of luxe woonstijl! Wanneer u op zoek bent naar een wat speelser effect is het hoogglans zwart prachtig in combinatie met andere kleuren en contrasten.

Een zwarte keuken met kookeiland

Wanneer de ruimte toereikend is, kiezen mensen steeds vaker voor een kookeiland. De losstaande eilanden zijn heerlijk om aan te kokkerellen, om aan te werken of om met elkaar aan te ontspannen. Ook in combinatie met de zwarte keuken is een kookeiland populair. 

Volledig naar eigen wensen kan een zwarte keuken met kookeiland worden samengesteld. Kiest u bijvoorbeeld voor een volledig zwart kookeiland? Combineert u zwarte kastjes met een marmeren werkblad? Of kiest u voor een zwart werkblad met een houten keuken? Door verschillende materialen en kleuren slim te combineren ontstaat het effect wat u voor ogen heeft. Voor u het weet staat u te koken in uw eigen zwarte keuken met kookeiland.

Een zwarte moderne keuken

Zwart past perfect bij de minimalistische, strakke stijl van moderne keukens. Of het nu matzwart of hoogglans is: een moderne zwarte keuken is een echte eye catcher. Niet voor niets is veel apparatuur van innovatie merken als BORA, Gaggenau en PITT Cooking in zwart verkrijgbaar. Zwart is een blikvanger én rustig tegelijk. Het past in vrijwel ieder interieur. Een moderne zwarte keuken is daarbij, misschien gek genoeg, ook weer tijdloos. Door de strakke vormgeving te combineren met zwart oogt u keuken altijd modern. Nu én in de toekomst.

Een zwarte landelijke keuken

Zwarte keukens worden vaak als optie gezien voor minimalistische keukens, moderne keukens of industriële keukens. Maar, juist zwarte landelijke keukens kunnen een eigentijds en buitengewoon passend geheel vormen. 

Met een zwarte landelijke keuken combineert u hout, met natuurlijke vormen. Er ontstaat een balans tussen gezelligheid, design en functionaliteit. Ook hier geldt; er zijn oneindig veel variaties mogelijk!

Mat zwarte Fenix keukens

Mat zwarte keukens zijn gedurfd, tijdloos en brengen een sfeer van luxe en elegantie in uw huis. De fenix keukens spelen hier naadloos op in met hun hoogwaardige zwarte oppervlakken, die dankzij nanotechnologie bijzonder krasbestendig zijn en zelf kleine beschadigingen kunnen herstellen. De matte afwerking weerkaatst geen licht, waardoor de rustige en serene uitstraling behouden blijft en perfect aansluit bij moderne of klassieke interieurs.

De finesse van een fenix keuken in zwart maakt een statement in uw huis: het combineert opvallende schoonheid met praktische voordelen. Fenix materiaal is voorzien van een anti-vingerafdruk laag waardoor zelfs de meest gebruikte keuken er altijd als nieuw uitziet. Het assortiment aan ontwerpmogelijkheden stelt u in staat om de keuken te personaliseren naar uw smaak met een gladde, naadloze afwerking of met geïntegreerde grepen voor een strakke, ononderbroken lijn. Een zwarte fenix keuken is dus de ultieme combinatie van duurzame schoonheid en innovatieve technologie.

Zwarte keuken elementen

Het kan maar zo dat u een zwarte keuken mooi vindt om te zien, maar dat een eigen keuken volledig in het zwart toch een stap te ver is. Dan is het toevoegen van enkele zwarte elementen in de keuken wellicht een goed idee!

Een aantal elementen waar u aan kunt denken:

  • Zwarte inbouwapparatuur; van diverse leveranciers, zoals bijvoorbeeld Miele, is hoogwaardige zwarte keukenapparatuur beschikbaar. 
  • Een zwarte (kokend)waterkraan en / of spoelbak.
  • Door diverse materialen en / of kleuren te combineren, kan een zwarte keuken minder heftig voelen. Denk aan de houtkleurige keuken, gecombineerd met een zwart werkblad of met zwarte apparatuur. 
  • Zwarte handgrepen, zwarte koelkasten, zwarte wanden of zwarte vloeren; het is allemaal mogelijk!

Voordelen van een zwarte keuken

We leven in onze keuken. In de keuken maken we herinneringen, praten we met elkaar en zijn we samen. Daarom is het, meer dan alles, belangrijk om een keuken te hebben waarin u zich thuis voelt. Als dat voor u een zwarte keuken is, dan zijn de volgende voordelen mooi meegenomen!

  • Een zwarte keuken blijft mooi. U raakt er, net als bij een witte keuken, niet op uitgekeken vanwege de neutrale kleur. 
  • Met een aantal simpele aanpassingen, kunt u een compleet andere look geven aan de zwarte keuken. Vervang een aantal accessoires, speel met de kleurschakeringen en het voelt als nieuw.
  • Door gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal, is een zwarte keuken uitstekend schoon te houden. Vette vlekken krijgen met een speciale coating laag geen kans.
  • Zwarte keukens ademen luxe en sfeer. Welk effect u ook neer wilt zetten en welke stijl keuken uw voorkeur ook heeft, diverse contrasten en combinaties maken alles mogelijk. 
  • Een zwarte keuken valt op, zonder aandacht te vragen.
  • Alles, maar dan ook echt alles voor in de keuken is in het zwart verkrijgbaar. U kunt uw zwarte keuken net zo zwart maken als u zelf wilt!

Een zwarte keuken, durft u het aan? 

Vraag hier ons gratis keukenmagazine aan of volg ons op Pinterest, voor nog meer inspiratie en informatie.