Skip to main content

Uren brengt u door in een keuken. Iedere dag bereidt u er de lekkerste maaltijden, proeft u er de smaak van de lekkerste koffie, geniet u er met het gezin, met vrienden of familie. Al die uren, die wilt u doorbrengen op een plek waar u zich volledig op uw gemak en thuis voelt. Die voldoet aan alle wensen op het gebied van design, comfort en techniek. 

We zitten middenin het jaar 2020. Een jaar waarin, als het gaat om keukens, niets te gek is. En we kunnen niet wachten om u meer te vertellen over alle keukentrends die wij in 2020 voorbij zien komen, zodat u die keuken kunt creëren die precies bij u past.

Keukentrend #1: Een zwarte keuken

Jarenlang kozen we met elkaar massaal voor de witte keuken. In de afgelopen jaren is deze trend langzaam maar zeker volledig omgedraaid. Zwarte keukens zijn het nieuwe wit. Niet alleen zwart, maar vrijwel alle donkere kleuren zien we in keukens terug. Niet alleen voor kastjes en deuren, maar ook voor (kokendwater)kranen en spoelbakken. De verschillende fabrikanten van keukenapparatuur gaan volledig mee in deze trend, waardoor de apparatuur perfect aansluit bij de zwarte keuken.

Waarom mensen kiezen voor zwart? Zwart ademt luxe, het ademt sfeer en het vormt prachtige combinaties met stoer en robuust materiaal. In deze blog vertellen we nog veel meer over de zwarte keuken!

Keukentrend #2: Hout van kunststof

Een houten keuken is een keuken met karakter. Het materiaal heeft een rauwe, natuurlijke uitstraling, wat waanzinnig mooi kan zijn in verschillende stijlen en met diverse combinaties. In 2020 zien we steeds vaker nieuwe kunststof keukendeuren terugkomen met een.. houtlook! De kunststof panelen lijken rechtstreeks uit de natuur te komen. We zien de houtnerf, de kenmerkende houten structuur. Zelfs voor een echte kenner zijn deze kunststof panelen met houtlook nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

De reden dat dit een trend is heeft alles te maken met de hoogwaardige kwaliteit, de talloze mogelijkheden als het gaat om kleuren en structuren en de gebruiksvriendelijkheid van het materiaal.

In dit artikel is nog veel meer informatie te lezen over de houten keuken.

Keukentrend #3 De afzuigkap van 2020

De afzuigkap van 2020? Waar is die gebleven? In 2020 staan de nieuwste technologieën centraal, zeker ook op het gebied van afzuiging!

Innovatieve spelers op de markt hebben de kookplaat met bladafzuiging op de markt gebracht. De duurzame systemen, van onder andere Bora en Novy, zuigen vet en etensgeuren in een razend tempo uit de lucht en blazen er geruisloos schone lucht voor terug in de plaats. Of u nu vis of pannenkoeken bakt, u ruikt er niets van terug. 

Naast de schone lucht en neutrale geuren bieden deze innovatieve kookplaten met geïntegreerde afzuiging een onovertreffelijk design van de keuken. Er hangt boven het kookgedeelte geen afzuigkap meer, maar de werkbladafzuiging is niet meer zichtbaar of enkel nog zichtbaar tijdens het koken. 

De afzuigkap van 2020 is puristisch, strak en minimalistisch. Eenvoudig te personaliseren door persoonlijke accenten.

Keukentrend #4: Kookeiland

De keuken is in 2020 niet meer alleen een plek om eten en drinken klaar te maken. We horen en zien de keuken steeds vaker terugkomen als dé centrale plek van ontmoeting. Deze trend zien we ook volop terugkomen bij de bouw van nieuwbouwhuizen, waar de keuken steeds vaker de grootste ruimte is in huis en niet het woongedeelte. 

De ideale keukenopstelling van een keuken in 2020 is, met bovenstaande informatie in ons achterhoofd, een comfortabele tafel die samen met kookeilanden en andere losse elementen een buitengewoon geheel vormt. Een geheel waarbij meer dan voldoende zitplekken aanwezig zijn, waar plek is om te werken, te borrelen, te koken en om huiswerk te maken. Een kookeiland is dé toevoeging die het geheel een gouden randje geeft.

Geen ruimte voor een kookeiland? Lees dit blogitem dan eens om te ontdekken welke keuken opstelling bij uw woning past.

Keukentrend #5: Slimme keuken boordevol connectiviteit

Een gesprek voeren met de apparatuur in de keuken? Of de oven alvast even aanzetten met uw smartphone onderweg naar huis? Of liever een app op uw telefoon die precies voor u in de gaten houdt welke producten in uw koelkast op zijn?

De keukentrends van 2020 draaien om slimheid, connectiviteit en daarmee volop gemak en een ideale kookervaring.  In een razend tempo zien we in 2020 de ontwikkelingen verder gaan. Bijzondere innovaties zorgen voor nog meer gebruiksgemak en revolutionaire bereidingstechnieken en mogelijkheden. Via WiFi communiceren steeds meer apparaten in huis met elkaar, de keuken kan hier een belangrijk onderdeel van uitmaken!

Deze keukentrend van 2020 zien we bij ovens heel duidelijk terugkomen. Neem nu de Miele Dialog-oven; deze oven gaart voedsel met elektromagnetische golven. Dit zorgt dat u verschillende ingrediënten in één gang kunt bereiden. 

De hele Miele Generatie 7000 van Miele is het startpunt van pure magie. Instinctief koken is bereikbaarder dan ooit! Wist u dat Van Ginkel Keukens het grootste Miele Experience Center van Nederland heeft? Kom gerust eens langs om meer dan 60 verschillende Miele apparaten te ontdekken!

Keukentrend #6: Goud in de keuken

Blinkend goud in de keuken is niet meer dan normaal in 2020! Deze keukentrend laat ons gouden en koperkleurige kranen zien, in talloze combinaties! Wat dacht u van een goudkleurige kraan met een bijpassende spoelbak? De juiste combinaties zorgen voor het juiste resultaat. Gouden accenten geven keukens een luxe uitstraling, die niet snel wordt vergeten. 

Niet alleen goud, maar alle gekleurde metalen zijn populair. Bijvoorbeeld ‘gunmetal’ donker of zwart roestvrijstaal. Zou u kiezen voor gekleurd metaal?

Keukentrend #7: Natuurlijke materialen en kleuren

We zijn allemaal zo druk met alles om ons heen; dat is niet nieuw. Wat we daarom wel zien, en wat echt een keukentrend uit 2020 is, is de rust in de keuken. De keuken is onze ultieme plek voor ontspanning.

Natuurlijke kleuren en materialen stralen rust uit en dat is precies de reden dat we deze kleuren en materialen in 2020 volop terug zien. Terug in de natuur zien we materialen als hout, beton en marmer, juist ook in combinatie met elkaar. Deze materialen maken van uw keuken een oase van rust waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten.

We zouden u nog veel meer kunnen vertellen over keukens en deze keukentrends van 2020 en nog veel meer inspiratie kunnen bieden. Dat doen we verder niet in deze blog, maar neem eens een kijkje op ons Pinterest account, vraag ons gratis keukenmagazine aan of maak een persoonlijke afspraak!