Skip to main content

Strakke vormen, stoere sferen, stevige materialen. Die combinatie zorgt voor een robuuste keuken zoals wij ze het liefste zien. De perfecte robuuste keuken combineert karakteristieke items, rauwe materialen en grove details met hoogwaardige keukenapparatuur. Dat zorgt er tenslotte voor dat een keuken niet alleen een feestje is om naar te kijken, maar vooral ook een feestje om in te koken en bakken.

Materiaal van een robuuste keuken

Bij het uitzoeken van een nieuwe robuuste keuken staat u voor de materiaalkeuze. Voor veel mensen kan dit toch wel een lastige keuze zijn, een keuken moet tenslotte jarenlang mee gaan en die wilt u dan ook jarenlang mooi vinden.

Voor die échte flinke robuuste keuken zijn er een aantal veelgebruikte materialen, met ieder een eigen charme. Vaak is het juist de combinatie van materialen die het droomresultaat van een robuuste keuken creëert. Daarbij geven wij u graag advies!

Houten robuuste keuken

Hout is ongetwijfeld het materiaalsoort wat het meest gebruikt wordt om een robuuste keuken te realiseren. Dit materiaal kunt u goed gebruiken als basis van uw keuken. Uw eigen smaak kunt u terug laten komen in het houtsoort dat u kiest!

  • Kiest u voor eikenhout? Dan kiest u voor duurzaam en sterk materiaal, met veel bewerkingsmogelijkheden. Eikenhout is verkrijgbaar in lichte en donkere tinten en valt perfect te combineren met andere materialen en items in een keuken.
  • Bent u op zoek naar een karaktervol en geleefd uiterlijk? Dan is het gebruik van oud hout wellicht een hele goede keuze voor uw keuken! Oud hout, van hoge kwaliteit, geeft een keuken een robuuste uitstraling. Combineer oud hout bijvoorbeeld met roestvrij staal en beton voor die echte robuuste look.

Naast deze twee houtsoorten kunt u ook kiezen voor een notenhout, essenhout of massief houten keuken. Heeft u wel eens nagedacht over een houten werkblad in plaats van een houten keuken? Alles is mogelijk met hout!

Robuuste keuken met geborsteld eiken
RVS robuuste keuken

Rvs materiaal (roestvrij staal) wordt minder gebruikt in keukens, maar dat maakt dit materiaal niet minder geschikt om in te zetten bij een robuuste keuken. Zoals we al eerder zeiden, juist de combinatie van materialen kan precies dat resultaat verzorgen wat u zoekt. 

Rvs keukens zien we de laatste jaren wel steeds populairder worden. Dat is ook niet zo gek, want rvs is supersterk materiaal wat gemakkelijk te onderhouden is. In een robuuste keuken:

  • Kan hout ontzettend goed worden gecombineerd met bijvoorbeeld een rvs aanrechtblad;
  • Kan een rvs keukenblok een prachtig contrast bieden met materiaal, apparatuur en decoratie.
Rvs keuken gaggenau
Robuuste RVS keuken met Gaggenau apparatuur
Overige materialen robuuste keuken

Uiteraard zijn er nog tal van andere materiaal opties voor een robuuste keuken. Volledig naar wens kunt u keuzes maken en mogelijkheden onderzoeken. Kiest u bijvoorbeeld liever voor een marmeren of fenix robuuste keuken? Door te combineren kan vrijwel ieder gewenst effect worden gerealiseerd. Er is geen goed of fout, u heeft alleen te maken met uw eigen wensen!

Materiaal van het aanrechtblad

Bij het realiseren van een echte onverschrokken, robuuste keuken is de keuze van materiaal voor het aanrechtblad een essentieel onderdeel. Van welk materiaal kunnen we uw hart sneller laten kloppen?

  • Beton is misschien wel het meest gebruikte aanrechtblad materiaal voor robuuste keukens. Sterk, hittebestendig en echt robuust!
  • Kiest u voor een graniet aanrechtblad? Sterk, lange levensduur en onderhoudsvriendelijk. Het ietwat glimmende materiaal voegt echt karakter toe aan een keuken.
  • Een aanrechtblad van composiet is verkrijgbaar in vele structuren en kleuren. De natuurlijke uitstraling kan de juiste keuze zijn voor uw robuuste keuken.
  • Met een keramiek aanrechtblad kiest u niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar ook voor een hittebestendig blad.

Hout is ook geschikt materiaal voor een aanrechtblad. Het materiaal is natuurlijk en warm, en net als elke boom, is elk hout uniek.

Marmeren witte keuken 12

De opstelling van robuuste keukens

Hoe de indeling van uw woning ook is, wat de ruimte ook is die beschikbaar is voor de keuken, een robuuste keuken kan in iedere woning verwezenlijkt worden. Bij de robuuste keukens draait het om een ontwerp met rauwe randjes, oneffenheden en ruige accenten. Iedere opstelling is daarbij mogelijk! Wilt u alles weten over de verschillende keukenopstellingen? Lees dit artikel dan eens!

Robuuste keuken met kookeiland

Als u de ruimte heeft dan past een kookeiland prachtig bij een robuuste keuken. Kookeilanden zijn echte blikvangers en kunnen prachtige accenten aanbrengen in het geheel. Kijk maar eens mee met onderstaande beelden!

Landelijke moderne keuken 122
Robuuste hoekkeuken

Een robuuste hoekkeuken biedt volop kastruimte, geeft flexibiliteit bij het opbergen van spullen en kan zeer efficiënt en functioneel worden uitgewerkt. Door de inzet van robuuste materialen, passende accessoires en hoogwaardige apparatuur heeft dit de potentie om uw droomkeuken te worden.

Keuken met siemens apparatuur
Verschillende robuuste keukenvormen

Van echt iedere opstelling kan een keuken met een robuust uiterlijk worden gecreëerd. Van rechte keukens tot U-keukens, G-keukens, L- keukens en open keukens. Het is maar net wat er bij uw woning en ruimte past!

Industriële Houten landelijke keuken 24

Apparatuur in een robuuste keuken

Als het gaat om de apparatuur voor in uw robuuste keuken, dan kunt u bij Van Ginkel Keukens eigenlijk niet verkeerd kiezen. We bieden alleen apparatuur aan van hoogwaardige kwaliteit, alleen het beste is goed genoeg. 

Graag horen we van u wat uw wensen zijn op het gebied van apparatuur. Op basis daarvan zoeken we graag samen met u naar de geschikte apparatuur die past bij uw robuuste keuken en waar u dagelijks van kunt genieten.

Miele apparatuur

Van Ginkel Keukens heeft het grootste in-house Miele Experience Center van Nederland. Meer dan 60 verschillende Miele keukenapparaten vindt u in onze showroom, waaronder de complete Miele 7000 generatie.

Als het gaat om Miele apparatuur dan heeft u volop keuze in dialog ovens, stoomovens, gewone ovens, kookplaten, inductiekookplaten, vaatwassers, koelingen, koffiemachines, wijnklimaatkasten en afzuigkappen.

Miele vitroline
Diverse keukenapparatuur

Van Ginkel Keukens is aanbieder van robuuste keuken apparatuur waar de laatste technologieën in verwerkt zijn. Voor ieder kookniveau, voor iedere smaak, voor iedere keuken.

Merken die u bij ons vindt: Miele, Bora, Gaggenau, Novy, PITT, Quooker, Siemens en Bosch.  

Slokker 19
Pitt cooking kookplaat
Bora design kookplaat 51
Moderne zwarte fenix keuken 002
Quooker goud 1

Trends robuuste keukens

Er zijn altijd een aantal trends in de keukenwereld die toepasbaar zijn voor robuuste keukens. We nemen u graag mee in een aantal robuuste keuken trends!

Ruige details

Echte ruige details. Die komen volop terug in de robuuste keukens. Zichtbare lasnaden zijn stijlvol, schroeven hoeven niet allemaal perfect weggewerkt te zijn.

Glimmende objecten

Glimmende objecten in een robuuste keuken? Waarom niet! De toevoeging van een koperen kraan of donker roestvrij staal past volledig bij de laatste trends voor robuuste keukens!

Een slimme robuuste keuken

Een robuuste keuken kan zeer goed samengaan met slimme apparatuur. Slimme apparatuur zorgt voor een echte optimale kookervaring. De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel en in uw zoektocht naar een nieuwe keuken vertellen wij u hier graag meer over!

Zwarte robuuste keuken

Met de jaren zien we de populaire kleuren voor keukens wisselen. Waar een aantal jaar geleden vrijwel iedere keuken wit was, zijn zwarte en antraciete keukens nu weer helemaal terug. Kastjes, deurtjes, kranen, spoelbakken en accessoires, alles kan en mag zwart! De donkere kleuren verzorgen een stoer en ruig geheel in een robuuste keuken. Contrast brengt een keuken tot leven.

Advies over uw robuuste keuken?

Van Ginkel Keukens heeft een passie voor hoogstaande keukens van buitengewoon vakmakschap. Wat uw stijl en smaak ook is, samen gaan we voor maximaal kookplezier en eersteklas design. Want, iedereen verdient zijn of haar ultieme droomkeuken.

Maak een afspraak