Skip to main content

Moderne keukens zijn van elke tijd. Het strakke uiterlijk maakt dat ze passen binnen veel verschillende interieurstijlen en dat ze geheel naar eigen smaak vormgegeven kunnen worden. Door gebruik te maken van hout, marmer en staal kunt u een moderne keuken helemaal eigen maken. Op zoek naar inspiratie voor een moderne keuken? Wij hebben 5 van onze mooiste moderne keukens voor u op een rijtje gezet.

5 inspirerende moderne keukens:

  1. Moderne keuken met kookeiland
  2. Landelijke moderne keuken
  3. Moderne zwarte keuken
  4. Keuken met moderne greepjes
  5. Moderne zwarte keuken met hout
moderne landelijke keuken 08

De uitstraling van een moderne keuken

Een moderne keuken kenmerkt zich door zijn strakke uitstraling. Door het gebruik van rechte lijnen en strakke oppervlaktes stralen deze keukens rust uit. Eenheid is dan ook erg belangrijk. Een mooie integratie van de keukenapparatuur speelt in belangrijke rol in het bewaren van die eenheid. Een ingebouwde oven en koelkast, een kookplaat met ingebouwd afzuiging en een kraan en spoelbak in de accentkleur van de keuken zijn daar mooie voorbeelden van.

Vaak wordt een moderne keuken als minimalistisch bestempeld, maar niet elke moderne keuken is daadwerkelijk minimalistisch. In het ontwerp is er nog genoeg ruimte om dynamiek te creëren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van natuurlijke en speelse materialen. Houten deuren, marmeren bladen en stalen accenten geven allemaal een speels effect aan een strak en modern ontwerp.

5 inspirerende moderne keukens

Op zoek naar een modern keukenontwerp dat bij u past? Om u te helpen hebben wij een mooie selectie gemaakt van moderne keukens die wij ontworpen en geplaatst hebben. Ieder met zijn eigen karakter. Leest u mee?

Moderne keuken met kookeiland

In een ruimtelijke keuken komt een groot kookeiland helemaal tot zijn recht. Met ruimte om te koken, wassen en te eten is deze moderne keuken het centrum van het huis. Het strakke, zwarte ontwerp geeft een rustige uitstraling. De houten deuren, de grepen, de inbouwapparaten en de kraan en wasbak zijn allemaal zwart, waardoor het wit marmeren blad van het kookeiland direct opvalt.

Bekijk keuken

Landelijke moderne keuken

De landelijke stijl blijft populair. De landelijke stijl legt een verbinding met het verleden en het leven buitenaf en in deze moderne keuken zijn landelijke accenten gebruikt om deze sfeer in een strakke vormgeving te verwerken. Door de landelijke accenten van de woning aan te laten sluiten op de keuken ontstaat er een natuurlijke look. Door de strakke en moderne vormgeving heeft de keuken een rustige uitstraling zijn alle apparaten netjes weggewerkt.

Bekijk keuken

Moderne zwarte keuken

Door gebruik te maken van donkere kleuren en een minimalistisch design kan een ruimte groter aanvoelen dan hij daadwerkelijk is. In deze moderne zwarte keuken is er in het smalle verlengstuk van de ruimte een eettafel geplaatst die als een perfect verlengstuk van het kookeiland dient. De zwarte inbouwapparaten zijn naadloos verwerkt in de donkere kasten, waardoor het minimalistische karakter behouden wordt. Het opvallende wandschilderij trekt direct de aandacht, maar leidt door het zachte en donkere kleurenpalet niet af.

Bekijk keuken

Keuken met moderne greepjes

Bij het ontwerpen van een moderne keuken spelen de grepen een belangrijke rol. Greepjes zijn een duidelijk accent voor de keuken en kunnen de uitstraling dus compleet veranderen. Omdat een strak uiterlijk bij een moderne keuken belangrijk is, kiezen veel mensen voor een greeploos design. Met een push-to-open systeem kunnen deuren en lades geopend worden, zonder dat daar een greep voor nodig is. Een greeploos ontwerp is niet de enige oplossing. Veel moderne greepjes zijn namelijk strak weg te werken in de keuken. In deze zwarte keuken zijn de moderne greepjes netjes weggewerkt doordat ze dezelfde kleur als de keuken hebben. Daarnaast zijn de greepjes van de lades in de lades verwerkt, in plaats van op de lades geplaatst. Het eindresultaat is een stoere en strakke zwarte keuken!

Bekijk keuken

Moderne zwarte keuken met hout

De grootste misconceptie bij het ontwerpen van een moderne keuken is dat de materialen egaal en strak moeten zijn. Hoewel een moderne keuken een strakke vormgeving heeft, kunnen de materialen een dynamische uitstraling hebben. Juist door gebruik te maken van materialen met structuur en motief kunt u de keuken eigen maken. Een mooi voorbeeld is deze moderne zwarte keuken met houten deuren. De deuren geven een landelijke twist aan het ontwerp, wat de uitstraling ook een stuk warmer maakt. Een perfecte combinatie voor deze in Friesland gelegen woning.

Bekijk keuken
Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Moderne keuken kopen?

Zoals u ziet zijn er talloze prachtige mogelijkheden voor het ontwerpen en plaatsen van een moderne keuken. Door een strak ontwerp te combineren met persoonlijke accenten heeft elke moderne keuken de potentie om uniek te zijn. Benieuwd naar de ontwerpmogelijkheden voor uw moderne keuken? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom! Onze specialisten staan klaar om samen met u na te denken over uw moderne droomkeuken.

Maak een afspraak