Skip to main content

Bij het ontwerpen van een luxe keuken komen veel dingen kijken. We hebben daarom een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet. Heeft u liever persoonlijk advies voor uw luxe keuken? Onze adviseurs helpen u ook graag verder.

luxe keuken ontwerpen lochem van ginkel keukens barneveld

Een luxe keuken heeft harmonie

Luxe is als interieurstijl moeilijk te definiëren. Dit komt omdat luxe eigenlijk niks zegt over de vormgeving zelf, maar over de kwaliteit van de vormgeving. Het gaat erom dat de inrichting luxe en hoogwaardig oogt. Wat maakt dan dat een keuken een luxe en hoogwaardige uitstraling heeft? De essentie is harmonie. Elk onderdeel van het interieur bestaat voor een reden en sluit perfect aan op de rest. Een goed uitgewerkt design is dus essentieel voor een luxe keuken.

luxe keuken ontwerpen novy afzuigkap van ginkel plafondunit

Ga voor hoogwaardige en natuurlijke materialen

Het materiaal waar een keuken van wordt gemaakt speelt een grote rol in de uitstraling van uw keuken. Het gebruik van natuurlijke materialen met een hoogwaardige afwerking geven uw keuken een luxueuze uitstraling. Massief hout, marmer, staal en andere natuurlijke materialen zorgen voor detail en zijn vaak ook erg robuust. Door verschillende materialen te combineren creëert u ook een unieke uitstraling.

luxe keuken ontwerpen moderne landelijke keuken

Schep ruimte met een kookeiland

Open keukens zijn niet meer weg te denken in de moderne woning. Open keukens zijn meer betrokken bij de rest van de woning en geven een ruimtelijk gevoel.

In wat compactere open keukens wordt de eettafel vaak betrokken bij de keuken, maar in wat grotere woningen is er vaak een losse eethoek. Bij deze open keukens is een kookeiland erg populair. Een kookeiland is een vrijstaand deel van de keuken waar het fornuis en de kookplaat in zijn verwerkt. Dit geeft een ruimtelijker gevoel aan de keuken en zorgt ook voor meer werkruimte.

Interesse in een kookeiland, maar heeft u liever geen afzuiging in het midden van de keuken? Dan is een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging een hoogwaardige en mooie oplossing. Een spoeleiland, een losstaand deel van de keuken met daarin de wastafel en de vaatwasser, is ook een mooi alternatief.

luxe keuken ontwerpen zwart grijze keuken met kookeiland van loenen van ginkel keukens
luxe keuken ontwerpen Moderne fenix keuken

Hoogwaardige apparatuur voor een luxe keuken

Keukenapparatuur speelt een belangrijke rol in het ontwerp van een luxe keuken. Dit geldt zowel voor het uiterlijk, de kwaliteit en de functionaliteiten van de apparaten. Het uiterlijk moet goed aansluiten bij het ontwerp van de keuken. Met name de kleurstelling van de apparaten speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast is inbouwapparatuur uiteraard ook passender bij een luxe keuken.

Een luxe keuken is ook veelzijdig in zijn functionaliteiten en heeft apparatuur wat mooi weggewerkt is. Eerder hebben we al iets gezegd over inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging. Dit is een mooi voorbeeld van hoe hoogwaardige keukenapparatuur het kookgenot verhoogd én een waardevolle toevoeging voor het ontwerp kan zijn. Andere hoogwaardige keukenapparaten zijn bijvoorbeeld een klimaatkast, een inbouw-koffiezetapparaat en multifunctionele ovens met bijvoorbeeld een stoomfunctie.

luxe keuken ontwerpen parallel keuken inspiratie van ginkel keukens barneveld

Greepjes of greeploos?

De grepen zijn vaak een discussiepunt bij het ontwerpen van een keuken. Het is een klein element van uw keuken, maar het speelt een belangrijke rol in de uitstraling. Details als grepen zijn een belangrijk accent en moeten daarom goed passen bij het beoogde design. Het greeploze ontwerp is tegenwoordig erg populair. Een keuken zonder greepjes heeft een strak en modern uiterlijk en heeft een rustige uitstraling. Bij een moderne, industriële en Scandinavische stijl passen greeploze deurtjes goed; bij een landelijke stijl hebben grepen dan weer de voorkeur.

luxe keuken ontwerpen industriele design keuken marmerlook

Oog voor detail

Details maken de keuken écht af. Het is ook waar een luxe designkeuken zich onderscheid van andere keukens. Over elk detail wordt nagedacht. Ga voor bijvoorbeeld kranen die matchen met de kleuren in de rest van het ontwerp of voor een eettafel die als verlengstuk van het kookeiland is geplaatst.

luxe keuken ontwerpen zwarte keuken middendorp barnevel van ginkel keukens

Geïntegreerde verlichting voor een luxe keuken

Als het gaat om details verdient verlichting extra aandacht. Verlichting kan nog wel eens vergeten worden en achteraf verlichting plaatsen kan voor een minder hoogwaardige afwerking zorgen. Door in uw ontwerp verlichting al te verwerken zorgt u ervoor dat het eindresultaat strak en compleet is. Kijk bijvoorbeeld eens naar wandverlichting en railverlichting.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Laat u adviseren en inspireren over uw luxe keuken

Bij het ontwerpen van een luxe keuken komt veel kijken. De opties zijn eindeloos en het is daardoor soms moeilijk om keuzes te maken. Wij helpen u daarom graag in het gehele proces. Van ontwerp tot en met realisatie ontzorgen wij u graag. Kom gerust een keer langs in onze showroom in Barneveld of maak een afspraak voor een gesprek met een van onze adviseurs.