Skip to main content

Bij het kopen van een nieuwe keuken is een goede voorbereiding essentieel. Hierdoor is het voor u niet alleen duidelijk wat u graag wilt, maar komt u ook niet onverwachts voor een moeilijke keuze te staan. We hebben daarom een vijftal tips verzameld waarmee het aankoopproces van uw keuken nóg leuker en gemakkelijker wordt!

nieuwe keuken kopen van ginkel keukens inmeten
TIP #1

Hoe groot gaat de keuken worden?

De afmetingen van de keuken zijn natuurlijk erg belangrijk. De precieze afmetingen komen we bij u opmeten wanneer het zover is, maar voor het ontwerp van de keuken is het al wel fijn om wat grove afmetingen te hebben. Die kunt u gewoon zelf opmeten. Eventuele foto’s van de bestaande keuken zijn natuurlijk ook welkom, dan hebben we een nog beter beeld bij de situatie. Deze informatie helpt ons met het schetsen en ontwerpen van een keuken die helemaal past bij uw woning en uw smaak.

Nieuwe keuken kopen Pinterest inspiratie van ginkel keukens
TIP #2

Maak een moodboard voor uw nieuwe keuken

Over smaak gesproken, het is natuurlijk belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat uw droomkeuken is! Smaken verschillen natuurlijk en ook binnen bepaalde interieurstijlen zijn er nog talloze opties op het gebied van uiterlijk. Door een moodboard te maken geeft u een duidelijk beeld van wat u mooi vindt voor in uw keuken en kunt ook al een beeld geven van de indeling die u het meest aanspreekt. Lees hier meer over hoe u gemakkelijk een moodboard kunt maken.

Nieuwe keuken kopen zwart grijze keuken met kookeiland van loenen van ginkel keukens
TIP #3

Bepaal welke apparaten uw nieuwe keuken nodig heeft

Een keuken kan uiteraard niet zonder apparatuur. Een fornuis of kookplaat is essentieel en een oven, koelkast en vaatwasser zijn vaak ook niet meer weg te denken. Dat is echter nog maar het begin. Er is nog veel meer mogelijk op het gebied van inbouwapparatuur en ook zijn er nog veel verschillen tussen bepaalde merken en modellen. Zo zijn er ook onder andere inbouw-koffiemachines, wijnkoelers en heetwaterkranen.

Bezoek onze keuken showroom

Voor een advies op maat en de mogelijkheid om alle mogelijkheden in het echt te ervaren, nodigen we u graag uit in onze keuken showroom.

Maak een afspraak
Japandi keukens van ginkel keukens barneveld 002 1

Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste apparatuur qua uiterlijk en functionaliteiten. Voor u is het handig om op een rijtje te hebben welke apparaten en functionaliteiten u gebruikt. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze showroom.

Extra tip: Denk ook na over de afzuiging! Er zijn namelijk kookplaten waar de afzuiging in de plaat is verwerkt. Hierdoor hoeft u geen afzuigkap in de keuken te laten plaatsen, wat bij een kookeiland bijvoorbeeld voor een strakker uiterlijk zorgt.

Nieuwe keuken kopen portfolio everaars woudenberg van ginkel keukens
TIP #4

Wat moet er sowieso in de nieuwe keuken?

U heeft nu duidelijk wat u qua uitstraling mooi vindt voor uw nieuwe keuken en ook is er een wensenlijst aan apparatuur die u graag in de keuken wilt hebben. De vraag is: past dat? Het is natuurlijk belangrijk dat uw droomkeuken zowel in uw woning als uw budget past. Voor ons is het daarom waardevol om te weten welke onderdelen een echte must zijn en welke onderdelen een mooie toevoeging zijn als de ruimte en het budget hiervoor toereikend zijn.

Nieuwe keuken kopen Wanderverlichting Nieuwe keuken kopen Van Ginkel Keukens

Wandverlichting

Nieuwe keuken kopen Railverlichting Nieuwe keuken kopen Van Ginkel Keukens

Railverlichting

TIP #5

Vergeet de verlichting niet!

Bij het uitdenken van een nieuwe keuken beginnen we gelijk te denken aan het uiterlijk van de keuken, de gebruikte materialen en de apparaten die er in de keuken komen. Verlichting is echter ook erg belangrijk, want een slecht verlichte keuken doet niets goeds voor het woon- en kookgenot.

Door in het ontwerp al goed na te denken over de verlichting hoeft u niet achteraf nog verlichting te zoeken die past bij uw nieuwe keuken. Wij verwerken in ons ontwerp graag wandverlichting of railverlichting, zodat u er zeker van bent dat uw keuken goed belicht wordt.

Nog één laatste tip

Als laatste tip willen we u graag meegeven om lekker rond te kijken en advies op te vragen. Een tweede blik zorgt vaak voor nieuwe ideeën en suggesties waar we zelf helemaal niet opgekomen zijn. Onze deuren staan (ook zonder afspraak) voor u open en u bent welkom om door onze showroom te lopen. Eventuele vragen beantwoorden we natuurlijk graag!

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Laat u inspireren en adviseren

Bij Van Ginkel Keukens helpen we u graag verder met het uitdenken, ontwerpen, maken en plaatsen van uw droomkeuken! Al onze keukens zijn maatwerk en passen daardoor perfect binnen de ruimte en zijn volledig naar eigen smaak samen te stellen. Het ontwerpen van een nieuwe keuken kunt u aan ons overlaten. Kom langs in onze showroom voor inspiratie en advies of maak een afspraak voor een schets op maat van uw nieuwe keuken!