Skip to main content

Hoera! Het is eindelijk tijd om een nieuwe keuken uit te zoeken. Maar waar begint u? Wat voor keuken heeft uw voorkeur? Tegenwoordig zien we veel mensen een moodboard maken voor hun nieuwe keuken.

Een moodboard is een verzameling van inspiratie waarmee u een indruk kan geven wat voor keuken u zoekt. Wat voor stijl de keuken moet hebben, wat u een mooie indeling vindt en wat voor apparatuur u in uw keuken wilt hebben. Traditioneel wordt dit in de vorm van een collage gemaakt, maar tegenwoordig worden moodboards vaak gemaakt op sites als Pinterest. Hoe u een moodboard kunt maken voor uw nieuwe keuken leggen we u graag uit.

moodboard keuken Van Ginkel Keukens kunststof keuken

Hoe maak ik een moodboard voor mijn keuken?

Een moodboard maken kan op veel verschillende manieren. Traditioneel wordt er een collage gemaakt van inspirerende beelden die gevonden worden in tijdschriften, foto’s of online. Hoe het moodboard eruit ziet maakt in principe niet uit. Het belangrijkste is dat uw idee en concept voor de keuken duidelijk wordt. Een moodboard voor een keuken hoeft dus ook niet alleen te bestaan uit beelden van keukens. Woonkamers, natuur, steden, kunst; al deze dingen kunnen de sfeer uitbeelden die u voor uw keuken wilt. Ga dus lekker inspiratie verzamelen!

moodboard keuken luxe marmeren keuken nijkerk van ginkel keukens

Hoe kom ik aan inspiratie voor mijn moodboard?

Inspiratie voor uw moodboard kunt u overal vandaan halen. Als iets u inspireert is het iets om te bewaren. Het mooie van een moodboard is dat het niet netjes hoeft te zijn. Het mag een bonte verzameling zijn van dingen die u mooi vindt. Het mag ook helemaal geordend en gestructureerd zijn.

Het belangrijkste is dat het moodboard voor u een duidelijk beeld geeft van hoe uw keuken eruit moet zien. Het is dan ook niet belangrijk waar uw inspiratie vandaan komt. Of het nu uit een tijdschrift komt, of een folder of showroom; het maakt niet uit! Heeft u een mooie keuken gezien bij vrienden of familie? Maak een foto! Bent u iets tegengekomen op vakantie wat u aanspreekt? Bewaar het en geef het een plekje op uw moodboard.

moodboard keuken Pinterest inspiratie van ginkel keukens

Een moodboard maken op Pinterest

Een mooie plek om te starten met het maken van uw moodboard is Pinterest. Pinterest is een site waar mensen over de hele wereld beelden verzamelen en delen die hen inspireren. De beelden die gedeeld worden zijn ontzettend divers en vallen onder veel categorieën. Er is dus inspiratie genoeg. Ook grote merken en interieurbedrijven delen hun beelden via Pinterest. Het is dus mogelijk dat beelden die u gevonden heeft in tijdschriften en brochures ook terug kunt vinden op Pinterest. U kunt Van Ginkel Keukens bijvoorbeeld ook op Pinterest vinden!

Uw keuken moodboard maken op Pinterest is dus een goede eerste start. Daar is wel een account voor nodig. Mocht u een Facebook- of Google-account hebben kunt u die ook gebruiken. In uw account kunt u verschillende borden aanmaken. Deze borden worden de verzamelplaats van uw inspiratie. U kunt één bord maken voor alle inspiratie en u kunt ook meerdere borden maken waarmee u inspiratie kunt verdelen in meerdere categorieën. U kunt nu beginnen met het pinnen van inspirerende beelden!

We raden aan om uw zoektocht te beginnen met wat algemene termen. U kunt bijvoorbeeld de term ‘keuken inspiratie‘ of termen als ‘industriële keuken’, ‘moderne keuken’, ‘houten keuken’ en ‘landelijke keuken’ gebruiken als startpunt. Pin de beelden die u interessant vindt en Pinterest begint vanzelf beelden te delen die passen bij wat u mooi vindt.

moodboard keuken keuken designers

Mijn moodboard is af. Wat nu?

Heeft u een mooie collectie aan beelden verzameld? Mooi! Dan is uw moodboard in principe af. U zou ervoor kunnen kiezen om van beelden uit uw Pinterest bord een collage te maken. Dit kan via beeldbewerkingssoftware of via programma’s die online te vinden zijn. Vaak is dat niet nodig en geeft uw Pinterest bord al een duidelijk beeld van wat u wil. Wat nu nog rest is een afspraak maken om langs te komen in onze showroom!

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Maak een afspraak en deel uw inspiratie!

Heeft u een mooi moodboard voor uw nieuwe keuken kunnen maken? Kom dan langs in onze showroom! Wij helpen u graag verder met het ontwerpen van uw ideale keuken. Op basis van uw inspiratie en de indeling van uw woning kunnen wij voor u een ontwerp maken van uw nieuwe keuken. Op basis van dat ontwerp maken van uw droomkeuken werkelijkheid! Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom.