Skip to main content

Het gemak van de Quooker kraan

Kiest u voor een waterkoker? Of toch voor de kokendwaterkraan? Van Ginkel Keukens helpt u graag bij het maken van deze beslissing. In dit artikel daarom alles over de Quooker kraan: van algemene informatie tot de verschillende functionaliteiten. En natuurlijk bespreken we de verschillende kleuren en modellen. Tot slot bespreken we de meestgestelde vragen over Quooker kranen.

De Quooker kraan is de afgelopen jaren razend populair geworden in de Nederlandse keuken. Deze fantastische kraan levert dan ook veel gemak op. Kokend water binnen enkele seconden! Waar we de Quooker in eerste instantie alleen in geavanceerde, luxe keukens tegenkwamen, zien we de Quooker nu terug in allerlei verschillende keukens. De kraan evolueert overigens heerlijk verder! Niet alleen kokend water in enkele seconden, ook ijskoud bruiswater uit deze kraan is mogelijk.

Industriele Keuken Van Ginkel Keukens 2

Hoe werkt een Quooker kraan?

De Quooker kraan heeft de uitstraling van een ‘normale’ kraan, maar de werking en functionaliteiten zijn onderscheidend. 

Het Quooker reservoir

Wat we aan de buitenzijde van de keuken niet zien, maar wat wel bij de Quooker kraan hoort, is het reservoir. Het reservoir is verkrijgbaar met een inhoud van drie en zeven liter. Het reservoir is vacuüm geïsoleerd.

In het reservoir bevindt zich kokend water (110 °C) dat met een eenvoudige handeling zo de kraan uitstroomt. Met een Quooker kraan is het elk moment van de dag genieten van een heerlijke kop thee.

Koel bruisen met Quooker

De Quooker kraan wordt vaak de ‘kokendwaterkraan’ genoemd. Maar wist u dat de Quooker kraan niet alleen koud, warm en kokend water geeft? De Quooker kraan kunt u uitbreiden met de Quooker Cube voor gekoeld en bruisend water.

Hoe gebruik ik de Quooker kraan?

Het bedienen van de Quooker kraan is eenvoudig, alleen moet u wel weten hoe het werkt. Kokend water tappen kan met de ‘dubbel-druk’ en ‘draaiknop’. Twee keer drukken en dan draaien. En vervolgens stroomt er kokend water uit de kraan.

portfolio everaars woudenberg van ginkel keukens 14

De voordelen van de Quooker kraan

Waarschijnlijk kunt u zelf al verschillende voordelen bedenken die de Quooker kraan in uw situatie oplevert. Een snel kopje cup-a-soup, snel een pannetje met kokend water voor de spaghetti. En nooit meer minutenlang wachten tot het water voor een eitje eindelijk kookt.  

We hebben de voordelen van een Quooker kraan hieronder op een rijtje gezet. Dit geeft een compleet beeld van wat de Quooker kraan te bieden heeft.

 • Direct kokend water, zonder te wachten;
 • De Quooker kraan is voorzien van een luxe design en er zijn verschillende modellen en kleuren beschikbaar. Altijd een model dat past bij uw keuken, of u nu voor een industriële keuken, landelijke keuken of design keuken kiest.; 
 • Is het kokend waterreservoir (drie of zeven liter) leeg? Binnen 10 tot 20 minuten is het nieuwe water automatisch aan de kook gebrach; 
 • Het reservoir heeft een geïntegreerd filter dat het water zuivert. Fijnproevers merken het verschil!;
 • Met één kraan heeft u alles in huis. Geen waterkoker meer op het aanrecht, geen bruiswatermachine meer in het zicht. En meer ruimte over op het aanrecht om te koken, te snijden en te bakken;
 • Eenheid in uw keuken? Dan is er ook de Quooker zeeppomp. In diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Een voordeel dat wat ons betreft ook een voorwaarde is: de veiligheid. Quooker heeft de kraan ontworpen met veiligheidsmechanisme. Raakt u de kraan per ongeluk aan? Dan komt er geen kokend water uit de kraan. De kraan is voorzien van een kindveilige bedieningsknop.

Luxe Design Keuken Lochem Van Ginkel Keukens Barneveld 025

De nadelen van de Quooker kraan

Een goede afweging maken gaat samen met voor- én nadelen. Benieuwd naar de nadelen van de Quooker kraan ten opzichte van een reguliere kraan? We beschrijven ze hieronder:

 • Het kokend water in het reservoir raakt op den duur op. Dan moet er alsnog even gewacht worden op kokend water (10 tot 20 minuten); 
 • Het reservoir neemt, afhankelijk van de grootte, ruimte in beslag onder de gootsteen. Dit gaat ten koste van opbergruimte;
 • Het kan zijn dat er voor de installatie bepaalde wijzigingen in de elektra toegepast dienen te worden; 
 • Ten opzichte van een reguliere kraan in combinatie met een waterkoker is de aanschaf van een Quooker kraan vele malen duurder; 
 • De Quooker kraan gebruikt continue energie, ook als de kraan niet wordt gebruikt. Deze energie is nodig om het kokende water op temperatuur te houden.
luxe marmeren keuken nijkerk van ginkel keukens 6 1

De verschillende Quooker modellen

Wilt u een Quooker kraan, maar weet u nog niet welke? We vertellen u graag meer over de zes verschillende Quooker modellen!

Quooker Fusion

De Quooker Fusion is de meest gangbare alles-in-één kraan van Quooker. De mengkraan is gecombineerd met de kokendwaterkraan. Combineer je de Fusion met de Quooker Cube? Dan heb je niet alleen koud, warm en kokend water direct tot je beschikking, maar ook heerlijk koel of bruisend water. Een vijf-in-één kraan!

De Quooker Fusion is er met ronde uitloop (Fusion Round) en met rechte uitloop (Fusion Square). Verkrijgbaar in vijf kleurvarianten: chroom, roestvrij staal, zwart, goud, messing patina.

quooker kokendwaterkraan van ginkel keukens 1

Quooker Classic Fusion

De Quooker Classic Fusion heeft alles wat de Quooker Fusion ook heeft, maar dan in een klassiek jasje. Het is de perfecte match met een landelijke keuken. Net als de standaard Fusion kraan is de Classic Fusion een mengkraan en kokendwaterkraan in één. Ook dit model kan gecombineerd worden met de Cube voor koel en bruisend water. 

De Quooker Classic Fusion is er met ronde uitloop (Fusion Round) en met rechte uitloop (Fusion Square). Verkrijgbaar in vier kleurvarianten: chroom, roestvrij staal, nikkel glans, messing platina.

Quooker classic fusion 1

Quooker Flex

Handig voor de afwas, ideaal voor de professionele keuken; de Quooker Flex. De ronde Flex kraan geeft koud, warm en kokend water. Gecombineerd met Quooker Cube ook koel en bruisend water. Maar.. de uittrek slang maakt de Quooker Flex uniek ten opzichte van andere Quooker kranen. De kraan is daarbij voorzien van een kokendwaterstop. Dat houdt in dat de kraan géén kokend water geeft als de slang is uitgetrokken. Verkrijgbaar in drie kleurvarianten: chroom, roestvrij staal, zwart.

Quooker flex kraan 002

Quooker Nordic single taps

De Quooker Nordic single taps is in tegenstelling tot de hierboven genoemde modellen niet een alles-in-één kraan. Het is een losse kokendwaterkraan die je kan combineren met een willekeurige mengkraan. Deze kokendwaterkraan is in hoogte verstelbaar. In combinatie met de Cube kan de Nordic single taps ook koel en bruisend water geven. Verkrijgbaar in twee kleurvarianten: chroom, roestvrij staal.

Quooker nordic single tap 1

Quooker Classic Nordic single taps

Net als de Quooker Fusion is ook de Quooker Nordic single taps beschikbaar in een klassieke versie: de Quooker Classic Nordic single taps. Dezelfde functionaliteiten en mogelijkheden, maar dan in een klassieke uitvoering. Verkrijgbaar in drie kleurvarianten: chroom, roestvrij staal, nikkel glans.

Quooker classic nordic single taps 1

Quooker Nordic twintaps

De Quooker Nordic twintaps komt in een tweetal! Het zijn twee kranen met eenzelfde design; prachtig in de keuken! De eerste is een mengkraan voor warm en koud water, de tweede is de kokendwaterkraan die, als je ‘m combineert met de Quooker Cube, ook koel en bruisend water geeft. De kokendwaterkraan is in hoogte verstelbaar. 

De tweeling kraan is er met een ronde uitloop (Nordic Round twintaps) en met rechte uitloop (Nordic Square twintaps). Verkrijgbaar in twee kleurvarianten: chroom, roestvrij staal.

Quooker nordic twintaps 1

Quooker kraan kleuren

De verschillende Quooker modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Bent u erg overtuigd van een bepaalde kleur voor uw keuken? Dan kunt u dat uiteraard meenemen in uw beslissing. 

Kiest u voor chroom of roestvrij staal? Dan zijn alle Quooker kranen in uw favoriete kleur finish leverbaar. De nikkel glans finish vindt u terug bij de Classic Fusion en de Classic Nordic single taps. Messing patina is een finish die mogelijk is bij de Fusion en Classic Fusion. 

De zwarte Quooker kraan

We zetten in dit artikel de zwarte Quooker kraan graag in de spotlight. Deze zwarte kraan is onweerstaanbaar! Het is stoer, maar tegelijkertijd ook chic, elegant en een tikkeltje mysterieus. 

Een zwarte Quooker in uw keuken? Dan kunt u kiezen uit de Quooker Fusion en de Quooker Flex. De zwarte Quooker Fusion kan met ronde en rechte uitloop worden geleverd. 

Quooker kraan goud

De tweede Quooker finish die we in de spotlight willen zetten is de gouden finish. De Quooker Fusion is namelijk leverbaar met een verguld laagje 24 karaats goud. Een eyecatcher in iedere keuken!

Quooker fusion 11

Quooker kokend waterkraan; veelgestelde vragen

Is een Quooker kokendwaterkraan veilig?

Quooker heeft haar kranen uitgerust met veiligheidsmechanismen. Om het kokende water te laten stromen moet je specifiek twee keer drukken en dan draaien. Deze handeling doe je niet per ongeluk, maar heel bewust. Dat maakt de Quooker veilig in gebruik, ook in gezinnen met kinderen.

De uitloop van de Quooker, rond of recht, wordt nooit te heet door de speciale wand.

Hoe moet je een Quooker kraan onderhouden?

Het onderhoud van een Quooker kraan is eenvoudig. Het bestaat uit: gemiddeld twee keer per jaar het kraanzeefje ontkalken. Daarnaast wordt geadviseerd om eens per vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren.

Hoe zit het bij een Quooker kraan met het energieverbruik?

Een Quooker kraan houdt water constant aan de kook, dat kost wat energie. Met een waterkoker koken we vaak meer water dan dat we nodig hebben.

Gemiddeld genomen geldt; het gebruik bepaalt het verbruik. Met een Quooker kan water bespaart worden, met een waterkoker stroom. Zet u de waterkoker meerdere keren per dag aan? Dan kan het zijn dat u juist met de Quooker energie kunt besparen. 

De Quooker kraan kan uitgezet worden, fijn voor als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Quooker flex antraciet ede 2

Een Quooker kraan in uw keuken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwe keuken? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom! Onze specialisten staan klaar om samen met u na te denken over uw droomkeuken. 

Afspraak maken