Skip to main content

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken komt veel kijken. Er zijn veel beslissingen die gemaakt moeten worden over de keukenopstelling, over de maten, kleuren, materialen en.. over de keukenapparatuur. Over dit laatste vertellen we u in dit artikel graag meer. We leggen de verschillen uit tussen de verschillende merken en we helpen u  op weg bij uw keuze.

De keukenapparatuur merken

Bij een kwalitatieve keuken past een goede kwaliteit keukenapparatuur. Er zijn verschillende merken keukenapparatuur die hier naadloos in voorzien. Zo bieden we Miele keukenapparatuur aan, maar ook de apparatuur van onder andere Novy, Siemens, Bosch en Gaggenau. Hieronder vindt u al onze merken keukenapparatuur.

Welke keukenapparatuur voor uw keuken?

De aanschaf van keukenapparatuur begint met goed nadenken over welke apparatuur u wilt en nodig hebt. Heeft u duidelijk welk type apparaten u wilt? Dan kunt u stap voor stap de verschillende apparatuur met elkaar vergelijken. U kunt er voor kiezen om zoveel mogelijk apparatuur van één merk met elkaar te selecteren, maar ook de combinatie van merken is uiteraard mogelijk.

We kunnen ons ook voorstellen dat alle mogelijkheden u duizelen, we vertellen u dan ook graag meer over alle keukenapparatuur in een persoonlijk gesprek. U kunt hier een afspraak maken.

Robuuste Houten Keuken Japandi stijl Met Bora Kookplaat Van Ginkel Keukens Barneveld 2

Welke kookplaat kiezen?

Een goede kookplaat die bij uw kook wensen past is een belangrijk onderdeel van de nieuwe keuken. Welke opties er zijn? Kijk maar mee.

Koken met een inductie kookplaat

Koken op inductie is afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is veiliger dan koken op gas en energiezuiniger. Een inductie kookplaat verwarmt een pan doormiddel van een magnetisch veld, waarbij de pan geleidelijk verwarmd wordt. De kookplaat zelf wordt niet warm, de pan uiteraard wel. 

Inductie kookplaten zijn er in allerlei varianten. Bijvoorbeeld de inductiekookplaat met afzuiging

Bora Kookplaat Van Ginkel Keukens Barneveld 2

Koken op gas

Geeft u de voorkeur aan koken op gas? Dat kan! Koken op gas kan u als thuiskok een stukje beleving bieden, daarbij is de aanschaf vaak voordeliger. De bekende merken keukenapparatuur die we bij Van Ginkel Keukens aanbieden, hebben verschillende mogelijkheden voor koken op gas.

Wat dacht u van de innovatieve gaskookplaten van Gaggenau? Ook van Siemens en Miele zijn gaskookplaten beschikbaar met innovatieve snufjes, uitgebreide mogelijkheden en nauwkeurige bediening.

kookplaat gas gaggenau van ginkel keukens barneveld

Koken met PITT cooking

Kent u het koken met PITT cooking al? Hierbij heeft u geen zichtbare kookplaat meer, wel losse gietijzeren branders. PITT cooking combineert techniek met design en innovatie. Meer weten over de gasbranders van PITT cooking? Lees hier dan verder!

Pitt cooking robuust werkblad

Een losse afzuigkap?

Met het koken is een goede afzuiging van belang. Het voorkomt vetspetters en etensgeuren door het hele huis. Kent u de mogelijkheden al voor de afzuiging in de keuken? U kunt kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging of voor een losse afzuigkap.

Voor de afzuigkap zetten we graag de keukenapparatuur van Novy in het zonnetje. Novy ontwikkelt afzuigkappen, werkblad afzuigsystemen en kookplaten, daar zijn ze goed in. Heel goed! Of u nu kiest voor de decoratieve dampkap, de plafonddampkap, de werkbladdampkap of de wandschouwkap, u kiest met Novy altijd voor rust en zuivere lucht. Hier kunt u meer lezen over de verschillende afzuigmogelijkheden met Novy.

Bora diversiteit gas

Een oven voor de keuken

Ovens bestaan in allerlei soorten, maten en kleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos, van stoomovens tot dialog ovens, van gewone ovens tot bakovens. Vooral uw wensen zijn hierbij belangrijk. 

In de Miele Generatie 7000 keukenapparatuur lijn vinden we ovens terug die voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes. Bijvoorbeeld de Miele Dialog oven die doormiddel van elektromagnetische golven op een intelligente manier reageert op de textuur van voedsel. Ook in het Bosch keukenapparatuur assortiment, in het Siemens keukenapparatuur assortiment en in het assortiment van Gaggenau treffen we prachtige ovens aan.

Bosch 8 serie oven

Keukenapparatuur voor uw keuken

Behalve de kookplaat, de afzuiging en de oven bestaat er natuurlijk nog veel meer keukenapparatuur. De koelkast, de vriezer en de vaatwasser bijvoorbeeld. 

Deze essentiële apparatuur kunt u verder uitbreiden met ingebouwde apparatuur die u graag in uw keuken terugziet. Bijvoorbeeld  een ingebouwde koffiemachine van Siemens of Miele, een wijnklimaatkast of een Quooker kokendwaterkraan.

Quooker flex antraciet ede 2

Wat  is de beste keukenapparatuur?

Op deze vraag kunnen we u geen eenduidig antwoord geven omdat het volledig afhangt van uw ruimte, uw wensen en uw budget. Op onze website kunt u veel informatie vinden over de verschillende keukenapparatuur merken, in ons magazine kunt u informatie en inspiratie vinden en ook bij onze gerealiseerde projecten kunt u inspiratie opdoen. 

Specifiek advies ontvangen over de apparatuur in uw nieuwe keuken? Maak een afspraak!

Afspraak maken