Skip to main content

De afzuigkap is een essentieel onderdeel in de keuken. Afzuigkappen verminderen vervelende kookgeuren, vetten en schadelijke stoffen in uw woning. Een perfect afgestemde afzuigkap draagt bij aan een prettige kookbeleving. Bent u momenteel op zoek naar een afzuigkap? Wij nemen u graag mee in de wereld van de Novy afzuigkap.

De Novy afzuigkap een modern staaltje techniek

Ontwikkelingen op het gebied van afzuigtechnieken in de keuken gaan gigantisch snel. Novy weet met haar afzuigkappen in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen. Of u nu een inductiekookplaat met afzuiging wenst of een downdraft afzuigkap. De Novy afzuigkap staat garant voor innovatie. Maar ook het design, het geluid en de luchtafvoer krijgen veel aandacht.

Novy afzuigkap | Van Ginkel Keukens

De voor- en nadelen van een Novy afzuigkap

Aan alle producten zitten voor- en nadelen. Zo ook aan de Novy afzuigkap. Om u een goed beeld te geven waarom u juist wel of juist niet voor deze afzuigkap moet kiezen, zijn hieronder de voor- en nadelen voor u opgesomd. 

De voordelen van een Novy afzuigkap

 • Geniet van de rust in huis terwijl u een heerlijke maaltijd bereid. De Novy afzuigkap is zeer stil in gebruik;
 • Ontdek een huis vrij van kookgeuren en fijnstof. De Novy afzuigkap voert kookgeuren en fijnstof eenvoudig af;
 • Het design van de Novy afzuigkap vormt een onderdeel van uw interieur door de stijlvolle afwerking.

De nadelen van een Novy afzuigkap

 • De Novy afzuigkap neemt ruimte in beslag op / van de kookplaat. Dit kan aan het begin even wennen zijn. De specialisten van Van Ginkel Keukens vertellen u hier graag meer over en voorzien u van advies.
 • Novy heeft een ruim assortiment aan soorten afzuigkappen. Dit kan het lastig maken om een keuze te maken;
 • De goede kwaliteit van de Novy afzuigkap vertaald zich in een hogere prijs. Een investering die zich wat ons betreft terugbetaald in het gebruik.
Novy afzuigkap | Van Ginkel Keukens

De verschillende Novy ontwerpen

De Novy afzuigkappen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Zo is er altijd een uitvoering die perfect aansluit op uw wensen. Benieuwd welk type afzuigkap geschikt is voor uw keukenopstelling?

1. Novy werkblad afzuiging

Een werkblad afzuiging is een afzuigkap die in het aanrechtblad van uw keuken verdwijnt. Een van de populairste Novy afzuigkappen van dit moment is de Novy One. Een prachtig strak design waarbij de afzuigkap in de kookplaat is geïntegreerd. Terwijl u de lekkerste maaltijden aan het bereiden bent, zuigt de Novy afzuiging kookgeuren direct af. Bent u klaar met de koken? Met een druk op de knop laat u de werkbladafzuiging eenvoudig terug in de inductieplaat verdwijnen.

De Novy werkblad afzuiging laat kookgeuren en fijnstof als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Sterker nog ze krijgen de kans niet om rond te circuleren in uw woning.

2. Eilandschouw afzuiging

Heeft u altijd al eens willen koken in stijl? Dan is de Novy Eilandschouw kap Mood wellicht iets voor u. Afgestemd op uw stijl vormt deze afzuiging een sfeervol toevoeging aan de keuken. Voornamelijk in een open keuken met een kookeiland komt deze Novy afzuigkap goed tot zijn recht. Deze decoratieve eilandkap is ook nog eens fluisterstil in gebruik. Een eilandschouw afzuiging vormt met recht een prachtige statement in uw keuken.

3. Novy plafondunit

Ervaar alle gemakken van een onopvallende Novy afzuigkap. Een voorbeeld van een plafondunit is de Novy Plafondunit Cloud. Deze onopvallende Novy plafondunit is discreet weggewerkt in het plafond. De fijne belijning voegt een stukje design toe aan uw keuken. Combineer deze Novy afzuigkap bijvoorbeeld met een keuken met bargedeelte. Geniet samen met vrienden en familie van het vrije zicht in de keuken.

4. Novy inbouwkappen

Laat storende geuren uit de keuken verdwijnen zonder in te leveren op het keukendesign. Een inbouw afzuigkap wordt in een keukenkastje geplaatst en is daarmee vrijwel onzichtbaar. Hierdoor heeft het design van een Novy inbouwkap weinig toegevoegde waarde. Deze Novy afzuigkap waardeer u voor de efficiënte afvoer van luchtjes en de fluisterstille eigenschap.

5. Novy onderbouwkappen

Wilt u ook in een kleine keuken genieten van een zuivere lucht? Dan is een Novy onderbouw afzuigkap geschikt. Deze compacte afzuigkap wordt gemonteerd aan de wand of onder een keukenkastje. Een fijne ruimtebesparende oplossingen waarbij kastruimte bespaard blijft. Zeer compact en praktisch.

6. Decoratieve wandschouwkap

Bent u op zoek naar een afzuigkap voor tussen uw keukenkastjes of zwevend aan de wand? Dan is deze Novy afzuiging de juiste keuze. De wandschouwkap is misschien wel de meest veelzijdige Novy afzuigkap in zijn soort. Minimalistisch of prominent aanwezig, met of zonder motor, maar in ieder geval muisstil. Dankzij de vele mogelijkheden aan afwerking en belijning past deze afzuigkap in iedere keuken.

7. De motorloze Novy afzuigkap

Heeft uw woning een centraal mechanisch ventilatiesysteem? Ook dan worden kookgeuren snel en efficiënt afgevoerd. De HR-lijn van Novy is speciaal gericht op motorloze afzuiging. Heerlijke gerechten bereiden en samen tafelen zonder dat het geluid van de Novy afzuigkap u belemmert. De HR-afzuiging is fluisterstil in gebruik. Houdt er wel rekening mee dat een centraal afzuigsysteem niet in alle gevallen krachtig is.

Novy afzuigkap | Van Ginkel Keukens

Plafondunit

novy afzuigkap van ginkel werkbladafzuiging 1 4

Werkbladafzuiging

Novy afzuigkap | Van Ginkel Keukens

Onderbouwkap

novy afzuigkap van ginkel wandschouwkap 2

Wandschouwkap

Ervaar de rust van een Novy afzuigkap

Tijdens het koken geniet u van de eindeloze rust. De Novy afzuigkappen staan bekend om een zeer laag geluidsniveau. Hierdoor kunt u tijdens het bereiden van heerlijke maaltijden ongestoord een goed gesprek voeren met vrienden of familie. De Novy afzuigkap zal u hierbij geen seconde in de weg zitten. Zo zit er een speciale geluidsdemper in het motorhuis van uw afzuigkap, is er een dubbelwandige onderplaat gemonteerd voor extra geluidsreductie en zijn er tal van metingen uitgevoerd in een stille ruimte. Dit alles om u een optimale kookbeleving te bezorgen.

novy afzuigkap van ginkel keukens 4

De Novy afzuigkap een stijlvol design

Novy kent haar plek als het gaat om het design van een Novy afzuigkap. U wilt immers genieten van uw prachtige keuken zonder afgeleid te raken door stalen constructies. De Novy afzuigkap is stijlvol en toch discreet in zijn ontwerp. Subtiel ontworpen met een rustige belijning. Een aantal type afzuigkappen is zelfs zo subtiel ontworpen dat deze volledig geïntegreerd zijn in het ontwerp van de keuken. Denk aan de eerder besproken Novy werkblad afzuiging of de Novy plafondunit.

novy afzuigkap mood van ginkel keukens 5

Zet de Novy afzuigkap in het licht

Om ook tijdens de donkere uren van de dag een sfeervolle gevoel te creëren in uw keuken zijn er tal van mogelijkheden om uw Novy afzuigkap in het licht te zetten. Neem bijvoorbeeld de Mood afzuigkap van Novy. Deze afzuigkap is voorzien van een verlichtingselement die naar uw wens is aan te passen. Bent u met uw vrienden en familie aan het genieten van een goed glas wijn rondom het kookeiland? Kies dan voor een warme en sfeervolle verlichting. Duikt u vervolgens de keuken in om een chefwaardig diner te bereiden? Dan schakelt u eenvoudig naar een witte en functionele verlichting. Stem de lichtintensiteit en kleurwarmte aan naar uw stemming. Bovendien zijn de ledstrips voor de Novy afzuigkap energiezuinig. Goed voor het milieu en goed voor u.

novy afzuigkap intouch van ginkel keukens

Binnen handbereik

Vanaf uw barkruk met een druk op de knop uw afzuiging bedienen? Novy maakt het mogelijk via een afstandsbediening of vanaf uw inductieplaat via een geïntegreerde InTouch bediening. Deze technologie is geschikt voor elke Novy afzuigkap die is voorzien van een afstandsbedieningsmodule. Maar ook alle inductiekookplaten van Novy zijn voorzien van de InTouch bediening. De Novy afzuiging bedienen was nog nooit zo eenvoudig.

novy afzuigkap afzuigcapaciteit van ginkel keukens

De kracht van een Novy afzuigkap

Of u nu een grote of kleine keuken heeft. Bij de aanschaf van een Novy afzuigkap moet u rekening houden met het vermogen. Zo wordt voorkomen dat u flink investeert in een nieuwe afzuiging, terwijl u last blijft houden van nare kookluchtjes. Hieronder geven wij u een indicatie van de minimum aanbevolen afzuigcapaciteit per keukenomvang:

 • Heeft u een keuken van maximaal 20 m3? dan is er relatief weinig afzuigvermogen nodig. Een minimum afzuigcapaciteit van 200 m3/uur moet volstaan.
 • De meeste voorkomende keuken heeft een oppervlakte van 20 en 30 m3. Hiervoor is een afzuigcapaciteit tussen de 200 en 300 m3/uur wenselijk.
 • Heeft u een keuken van 30 m3 of meer of een open keuken? Dan is een minimale afzuigcapaciteit van 300 m3/uur aan te bevelen. Bij een open keuken is zelfs een afzuigcapaciteit van minimaal 600 m3/uur aan te raden.
novy afzuigkap recirculatie van ginkel keukens

Maak kennis met de verschillende Novy luchtsystemen

Schone lucht is wel zo prettig voor uw gezondheid en die van uw familie. U moet er toch niet aan denken dat u gedurende de dag vetten, vocht, geurtjes, fijnstof en andere schadelijke stoffen binnen krijgt. Een Novy afzuigkap vangt tijdens het koken geuren en nare luchtjes op. Terwijl u tijdens het bereiden van een maaltijd van zuivere lucht geniet. 

Er zijn verschillende systemen om de lucht in uw woning zo aangenaam mogelijk te maken tijdens het koken. Zo heeft u de keuze tussen een luchtafvoersysteem of een recirculatiesysteem. De verschillen hiertussen worden hieronder uitgebreid besproken.

Luchtafvoer systeem

Heeft u een keuken waarbij eenvoudig een luchtafvoer via een gat naar buiten gevoerd kan worden? Dit is vaak het geval bij een keuken die tegen de wand is geplaatst zoals een rechte keuken of een hoekkeuken. Bij dit systeem worden kookgeuren en andere stoffen direct door de Novy afzuigkap via de afvoer naar buiten afgezogen. 

Recirculatie afzuigkap

Wilt u niet gebonden zijn aan een buis die naar buiten loopt om dampen en geuren af te voeren? Dit is vaak het geval in een keuken met kookeiland. Dan kan een recirculatie Novy afzuigkap een goede oplossing zijn om hardnekkige geuren tegen te gaan. Bij een recirculatie afzuigkap worden nare luchtjes opgezogen, door een filter gezuiverd en vervolgens als schone lucht terug in uw woning geblazen. Een recirculatiebox wordt netjes in het plafond of een kast geïntegreerd, waardoor deze niet ten koste gaat van het aanzicht. 

novy afzuigkap energiebewust van ginkel keukens

Energiebewust

Energiezuinig wonen is een droom voor velen. Toch is een afzuigkap wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij het verduurzamen van uw woning. Terwijl een Novy afzuigkap hier wel degelijk een aandeel in kan hebben. Bij een afzuigkap met luchtafvoer systeem zullen er in de winter niet alleen kookgeuren ontsnappen, maar ook warme lucht. Hierdoor verliest uw woning waardevolle energie.

Een recirculatie afzuigkap heeft geen afvoer en werkt daardoor energie-efficiënt. Warme, gezuiverde lucht wordt uw woning in geblazen, zonder een afvoer naar buiten. De warmte wordt daardoor volledig teruggewonnen en dat is terug te zien op uw energierekening.

novy afzuigkap van ginkel vetfilter 1

Het onderhoud van uw Novy afzuigkap

Om kookgeuren blijvend buiten de deur te houden, is onderhoud essentieel. Een Novy afzuigkap met luchtafvoer systeem is eenvoudig in onderhoud. Een recirculatie afzuigkap heeft wat meer aandacht nodig. Bij het onderhoud van een Novy afzuigkap moet u bijvoorbeeld denken aan:

 • Koolstoffilter vervangen; Afhankelijk van het gebruik dient het koolstoffilter van uw Novy afzuigkap vervangen te worden op het moment dat kookgeuren niet meer vanzelf verdwijnen uit de keuken. 
 • Vetfilter reiniger; Het is aan te raden om de vetfilters voor een Novy afzuigkap een keer per maand te reinigen. een Novy afzuigkap met een elektronische schakelaar geeft na 20 kookuren aan dat het tijd is om het vetfilter te reinigen. 

Bent u al overtuigd van de Novy afzuigkap?

Bij Van Ginkel Keukens voorzien wij u zo goed mogelijk van uitgebreid keukenadvies. Wij nemen u mee door de verschillende mogelijkheden om uw droomkeuken te realiseren. Wilt u graag meer informatie over de Novy afzuigkap? Kom naar onze showroom en bekijk, voel en probeer de modernste apparatuur en de nieuwste technieken. Wij staan voor u klaar!

Meer weten over kookplaten met afzuiging? Lees dan hier verder.

Afspraak maken