Skip to main content

Geen zichtbare kookplaat meer, wel losse, gietijzeren branders. PITT cooking combineert techniek met design en innovatie. Het biedt vrijheid, comfort en gemak. 

Wat is PITT cooking?

PITT cooking, een naam die u ongetwijfeld voorbij ziet komen in uw ontdekkingstocht naar een nieuwe keuken. Maar, wat is het nu eigenlijk? Het is een kooksysteem wat in de keuken wordt gebruikt in plaats van een traditionele kookplaat.  Er worden losse gaspitten rechtstreeks geïntegreerd in een aanrechtblad. Kijk maar eens mee met deze beelden!

Pitt cooking original

Zoals op de beelden te zien is, kunnen de losse gaspitten op allerlei manieren worden ingedeeld en geplaatst. Als u kiest voor deze manier van koken dan kunt u gebruik maken van verschillende typen branders,  verschillende modellen en verschillende systemen. Daarover later meer.

Waarom PITT cooking?

PITT cooking kan dé perfecte oplossing zijn voor uw keuken. We geven u vijf redenen waarom. 

1. Ruimte tijdens het koken

Bij een traditionele kookplaat zitten de pitten redelijk dicht op elkaar. Dit maakt dat het vaak onmogelijk is om alle pitten tegelijkertijd te gebruiken. Met PITT cooking is dat probleem verleden tijd. 

Tussen twee branders in zit minimaal 28 centimeter. Veel meer ruimte voor tijdens het koken en altijd genoeg ruimte om alle pitten tegelijkertijd te gebruiken.

2. Vrijheid in design

PITT cooking heeft een tijdloze uitstraling en dat maakt dat het qua design past in iedere keuken. In de moderne keuken, maar ook zeker in de landelijke keuken of industriële keuken. De losse branders zijn zwart, gietijzeren pronkstukken die de keuken nét dat beetje extra geven. 

Met de opstelling kunt u alle kanten op. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk, variërend van één tot zes gaspitten. Eindeloos veel mogelijkheden!

3. Controle over het koken

Efficiënt koken op krachtig vuur, dat is PITT cooking. Er zijn verschillende soorten branders beschikbaar en al deze branders zijn uiterst functioneel. Ieder type brander heeft eigen eigenschappen, eigen vermogens en een eigen omvang met een professioneel bereik.

Of het nu gaat om wokken op hoog vuur, om even snel wat water koken of om een urenlang sudderen, als kok heb je controle over de vlam en controle over het koken.

4. Een veilig en kwalitatief product

Met de gaspitten is koken een feestje. Een veilig feestje wel te verstaan. Het systeem heeft het officiële gaskeurmerk en hiermee voldoet het aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidseisen. 

Kiest u voor PITT cooking? Dan heeft u vijf jaar garantie op het product.

5. Eenvoudig te reinigen

De losse gaspitten zijn gemakkelijk schoon te houden en te reinigen. Er zijn geen opstaande randjes en geen onhandige hoekjes. Kortom, gemak tijdens het koken én na het koken.

Bora diversiteit gas

Wanneer is PITT cooking niet geschikt?

Veel gebruikers zijn razend enthousiast over het koken op de losse gasbranders, maar deze manier van koken past niet bij iedereen. 

Redenen waarom mensen kiezen voor een ander systeem? We noemen er drie. 

  1. PITT cooking wordt rechtstreeks geïntegreerd in het werkblad. Een prachtig systeem, maar dit vraagt wel om een aanpassing van het aanrechtblad. Op een later moment switchen van kooksysteem of kookzone wordt daarmee lastiger gemaakt.
  2. PITT cooking maakt gebruik van gas. Wanneer u geen gasaansluiting heeft of wanneer u uw gasverbruik minimaal wilt houden dan is het waarschijnlijk niets voor u. Wellicht dat een inductie kookplaat met afzuiging perfect is voor uw keuken. Deze kookplaten zijn er van Bora, maar ook van Novy, Siemens, Bosch en Gaggenau
  3. Niet ieder aanrechtblad is geschikt voor deze manier van koken. Zo kan het systeem niet worden geïntegreerd in bladen van massief hout of in aanrechtbladen met een HPL toplaag. 

Een aanrechtblad van bijvoorbeeld graniet of beton (zonder coating) is vlekgevoelig. Dat maakt deze aanrechtbladen minder geschikt. Met een goede coating is dit echter niet aan de orde.

moderne landelijke keuken 37 11

Welk aanrechtblad is geschikt voor PITT cooking?

We noemden hierboven al dat niet ieder aanrechtblad geschikt is voor het koken met PITT cooking. Werkbladen van composiet, graniet, beton, keramiek, fenix, marmer en RVS zijn er wel uitstekend mee te combineren. Twijfelt u over de combinatie met de wensen voor uw werkblad? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

moderne landelijke keuken 08

Varianten in PITT cooking

In de wereld van PITT cooking treffen we verschillende varianten aan. Benieuwd welke? Kijk maar mee!

De PITT cooking branders

Er zijn allereerst drie verschillende branders: de kleine brander, de medium brander en de wok-/sudderbrander. De drie branders beschikken alle drie over een automatische vonkontsteking en vlambeveiliging. De overige specificaties van deze branders vindt u in de tabel.

Minimaal vermogen Maximaal vermogen Omvang
Kleine brander 0,3 kW 2 kW ø 230 mm
Medium brander 0,3 kW 3 kW ø 230 mm
Wok-/sudderbrander 0,2 kW 5 kW ø 270 mm

Materiaal van de branders

De drie verschillende branders kunnen worden geleverd in verschillende materialen:

  • Original edition → branders van licht aluminium, de echte klassieker!
  • Professional edition → branders van zwaar messing, voor echt koken in stijl.
  • Black edition → branders van messing, met een prachtige zwarte toplaag. Voor de stoere keuken.

Alle branders hebben een robuuste, gietijzeren pannendrager om zich heen in een zwarte kleur.

Pitt cooking zwarte keuken

De bediening van PITT cooking

Het samenstellen van de eigen opstelling gaat nog verder! Ook de positie van de bedieningsknoppen kunt u zelf bepalen. Kiest u voor de knoppen bovenop het werkblad (Top Side)? Of kiest u voor de knoppen op de voorzijde van het werkblad (Front Side)?

pittcooking topside bediening van ginkel keukens 1 pittcooking frontside bediening van ginkel keukens

Veelgestelde vragen over PITT cooking

 

Past PITT cooking bij mijn keukenstijl?

De gaspitten kunnen iedere keukenstijl versterken en bij iedere stijl worden toegepast. Enkele voorbeelden:

  • In een houten keuken kan het het stoere / robuuste karakter versterken. 
  • In een industriële keuken past het, mede door de uitgebreide mogelijkheden in samenstelling, goed.
  • De gaspitten kunnen een prachtig contrast creëeren tussen bijvoorbeeld wit en zwart, perfect in de moderne keuken!

Hoe is PITT cooking in onderhoud?

Het systeem bestaat uit verschillende pitten, die op afstand van elkaar worden geplaatst. Dat maakt dat er geen lastige randjes of hoekjes meer zijn van een kookplaat die gereinigd moeten worden! De pitten zelf bestaan uit verschillende onderdelen die makkelijk los te halen zijn en schoongemaakt kunnen worden.

Welke afzuiging kan ik gebruiken bij PITT cooking?

U kunt verschillende soorten afzuiging gebruiken. Bijvoorbeeld een stijlvolle afzuigkap van Miele of een innovatieve afzuigkap van Novy.

Kiest u voor koken met PITT cooking?

Van Ginkel Keukens heeft een passie voor hoogstaande keukens, vakmanschap en maximaal kookplezier. We denken graag mee met de realisatie van uw droomkeuken. Meer weten over onze werkwijze? We vertellen u hier graag meer. 

Wilt u langskomen in onze showroom voor een advies op maat? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Afspraak maken