Skip to main content

De keukentrends van 2024 zijn frisser en inspirerender dan ooit! Samen met Evert verkennen we in dit artikel de vijf nieuwste keukentrends van 2024.

We duiken in een wereld waar warme houttinten de show stelen, beige en taupe nieuwe klassiekers worden, en minimalisme een artistieke wending neemt. Lees snel verder!

Keukentrends 2024 houten keuken

Keukentrend 1: de terugkeer van de houten keuken

Dit jaar staat in het teken van de terugkeer naar de natuur. En wat is een betere manier om dit te doen dan met warme houttinten? “De keuken is het hart van het huis, en hout brengt daar warmte en leven in”, merkt Evert op. 

De keukentrends van 2024 laten een voorkeur zien voor diepe, rijke tonen. Denk bijvoorbeeld aan warm walnoot, of de zachte elegantie van vergrijsd eiken.

Deze tinten brengen sfeer in uw houten keuken en vormen een harmonieuze combinatie met strakke, moderne materialen. Het gaat niet alleen om het uiterlijk; deze houtsoorten zijn duurzaam en tijdloos. Dit maakt ze een fantastische keuze voor elk keuken ontwerp.

Keukentrends 2024 beige keuken

Keukentrend 2: een beige keukens of taupe keuken

Beige keukens en taupe keukens veroveren hun plek als de nieuwste keukentrend kleuren in 2024. Evert benadrukt hun veelzijdigheid: “Of u nu gaat voor een moderne, industriële of landelijke stijl, de kleuren beige en taupe vormen een perfecte basis voor elke keuken.” 

Deze trendkleuren zijn subtiel, maar bieden ongekende mogelijkheden om te combineren met andere kleuren en materialen. Voeg houten accenten toe aan uw beige keuken voor een warme, natuurlijke uitstraling. Of kies voor een marmeren keukenblad in uw taupe keuken om een vleugje luxe toe te voegen.

Deze kleur trends geven uw lichte keuken een tijdloos karakter en een luchtige sfeer.

Ton sur ton

Ton sur ton is een stijltrend van 2023, die ook in 2024 geliefd blijft. Bij Ton sur ton worden verschillende tinten en texturen van dezelfde kleur gecombineerd voor een harmonieus geheel. Zo voegt u diepte toe, terwijl het algehele kleurenschema rustig en uniform blijft. 

Evert legt uit: “Het is een subtiele, maar effectieve manier om de nuances van een minimalistische keuken te benadrukken, terwijl eenvoud en elegantie van het design behouden blijft.”

Keukentrends 2024 ton sur ton kleuren

Keukentrend 3: de minimalistische keuken

Minimalisme blijft een dominante keukentrend en in 2024 wordt het naar een hoger niveau getild. “In een wereld vol afleidingen, biedt een minimalistische keuken een centrum van rust”, legt Evert uit. 

Deze nieuwe keukentrend draait om het reduceren van overbodige details en het benadrukken van ruimte en functionaliteit. Eenvoudige, strakke lijnen, greeploze kasten en een doordacht gebruik van licht zijn hier goede voorbeelden van. Deze factoren creëren een gevoel van openheid en rust in de keuken van 2024.

Keukentrends 2024 minimalistische witte keuken

Kom langs in onze showroom

Keuken inspiratie opdoen in onze uitgebreide showroom? Ontdek de mogelijkheden en bekijk de nieuwste keukentrends van 2024 met uw eigen ogen. Voel de materialen en krijg persoonlijk advies van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Voor keuken inspiratie kom langs in de van ginkel keukens showroom in barneveld

Ook zien we in 2024 een verschuiving van zwart naar lichte pasteltinten en beigetinten. Deze voegen een zachte, uitnodigende sfeer toe aan de minimalistische keuken.

De focus ligt op slimme opbergoplossingen en geïntegreerde apparatuur. Belangrijk is dat ze naadloos weggewerkt zijn en het minimalistische ontwerp van de keuken niet verstoren.

Keukentrends 2024 duurzame keuken

Keukentrend 4: de authentieke en duurzame keuken

Bij het bespreken van de keukentrends van 2024, benadrukt Evert de trend van natuurlijke materialen: “We zoeken naar authenticiteit in onze leefruimtes, en natuurlijke materialen zoals hout, marmer en beton bieden dat in overvloed.” 

Deze materialen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Ze voegen een unieke textuur en warmte toe aan de keuken. En omdat ze tijdloos zijn, blijven ze er jarenlang prachtig uitzien.

Een betonnen aanrechtblad, houten keukenkastjes en een marmeren kookeiland voegen elementen van luxe en finesse toe. Het geeft de keuken een gevoel van verbondenheid met de natuur.

Deze keukentrends van 2024 sluiten naadloos aan bij de opkomende populariteit van Japandi en Wabi Sabi interieurstijlen.

Japandi keuken

De Japandi keuken combineert het moderne minimalisme van Scandinavisch design met natuurlijke elementen van de Japanse stijl. Dit resulteert in een ruimte die zowel functioneel als rustgevend is.

De focus in de Japandi keuken ligt op eenvoud, lichte kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen.

Keukentrends 2024 japandi keuken
Keukentrends 2024 wabi sabi keuken

Wabi Sabi keuken

De Wabi Sabi keuken omarmt de Japanse filosofie die schoonheid ziet in het onvolmaakte en vergankelijke. Deze stijl past daarom ook perfect bij de keukentrends van 2024.

De Wabi Sabi stijl waardeert de charme van natuurlijke imperfectie en het gebruik van organische materialen. Dit creëert een unieke, diepe verbinding met de natuur en een gevoel van sereniteit in de keuken.

Japandi en Wabi Sabi benadrukken beide het belang van eenvoud, natuurlijke schoonheid en een gevoel van rust. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor iedereen die de nieuwste keukentrends van 2024 wil omarmen.

Keukentrends 2024 luxe parallel keuken

Keukentrend 5: de symmetrische keuken

“In de keuken van 2024 draait het allemaal om rust en symmetrie”, zegt Evert. 

Bij de keukentrends van 2024 zien we een voorkeur voor symmetrische keukenopstellingen die een gevoel van orde en balans geven. Symmetrische kastmaten en hoge kasten, parallel aan een kookeiland, zijn kenmerkend voor deze keukentrend. 

Deze opstelling zorgt niet alleen voor een visuele rust, maar optimaliseert ook de functionaliteit van de keuken. Een parallel keukenopstelling biedt voldoende opbergruimte en een gestroomlijnde workflow. Dit maakt de keuken, zowel een ontspannende, als efficiënte plek om tijd door te brengen.

Keukentrends 2024 de 5 meest inspirerende trends van dit moment

Conclusie

De keukentrends van 2024 zijn een spannende mix van natuurlijke schoonheid, minimalistische elegantie en functioneel design. 

Deze nieuwe trends bieden eindeloze mogelijkheden om een schitterende keuken te creëren. Een keuken die niet alleen stijlvol is, maar ook een toevluchtsoord biedt in het drukke dagelijkse leven.

Ervaar de keukentrends van 2024 in onze showroom

Bent u geïnspireerd door de trends van 2024 en wilt u deze ideeën in uw eigen keuken toepassen? Kom langs in onze showroom en ervaar de verschillende stijlen en ontwerpen in eigen persoon.

Of u nu droomt van een beige keuken met warme houtaccenten of een strakke, minimalistische keuken, alles is mogelijk. In onze showroom kunt u de materialen aanraken, de kleuren in het echt zien en krijgt u persoonlijk advies van onze adviseurs.

Plan vandaag nog uw bezoek en zet de eerste stap naar de moderne keuken van uw dromen, perfect afgestemd op de keukentrends van 2024!