Skip to main content

Keukens nemen een steeds belangrijkere plek in binnen een woning. In het verleden werd de stijl van een keuken vaker dan eens afgestemd op de stijl van het interieur. Tegenwoordig zien we vaker dat de stijl van de keuken juist leidend is voor het interieur. Een mooie ontwikkeling, maar hoe weet u welke keukenstijl bij u past?

In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en maakt u kennis met waanzinnige en trendy keukenstijlen.

De keukenstijl bepaalt de sfeer van je woning

Keukenstijlen: de keuze is letterlijk reuze. Dat maakt het niet makkelijker om voor een bepaalde stijl keuken te kiezen. U wilt uiteraard jaren genieten van uw nieuwe keuken en daarbij is het natuurlijk belangrijk dat u niet binnen een aantal jaren op een keukenstijl bent uitgekeken. Daar komt bij dat een keuken en een keukenstijl invloed hebben op de sfeer uw woning. Het liefst creëert u één geheel, waarin uw keuken en de daarbij behorende stijl aansluiten op het uiterlijk en de sfeer van uw huis.

Bij Van Ginkel Keukens weten wij als geen ander dat het best lastig kan zijn om voor een specifieke keukenstijl te kiezen. Toch is het maken van de juiste keuze belangrijk, omdat u in dit geval meer geniet van uw nieuwe keuken. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste keukenstijl delen we graag de verschillende keukenstijlen met u. Uiteraard benoemen we de verschillende eigenschappen die eruit springen en natuurlijk leggen we uit hoe u een bepaalde keukenstijl kunt creëren.

Moderne keukens

Moderne keukens staan bekend om strakke lijnen. Moderne keukens stralen rust uit. Dat komt mede door het lijnenspel, maar zeker ook door overbodige elementen weg te laten. Moderne keukens zijn vaak naadloos en bieden greep-loze kasten en lades. Het uiterlijk is strak en vaak uitgevoerd in één materiaalsoort. Een moderne keuken biedt prachtige, strakke zichtlijnen. De keukenapparatuur in een moderne keuken is strak ingebouwd.

Moderne keukens komen voor in allerlei kleuren. Vroeger werd er vaak gekozen voor zwart of wit. Tegenwoordig zien we ook veel beige, grijze en zelfs blauwe en groene varianten van moderne keukens. Ondanks dat een moderne keuken een strak uiterlijk heeft, kunt u met een moderne keuken een prachtig statement maken.

Een minimalistische keuken

Moderne keukens sluiten goed aan op een trendy keukenstijl: namelijk het minimalisme. Minimalistische keukens zijn in één opslag te herkennen aan hun strakke, rommelvrije en enigszins monochrome uitstraling. Houdt u van opgeruimd en strak? Dan is een minimalistische keuken zeker het overwegen waard. Als u bang bent dat een minimalistische keuken te strak is en daardoor een ziel mist, heeft u het mis.

Bij Van Ginkel Keukens ontwerpen wij moderne en minimalistische keukens met een warm sausje. Zo denken we mee over een combinatie van kleuren. Spreken we ons advies uit over de keukenopstelling en prikkelen we de zintuigen van onze klanten door ze kleurstalen en materialen te laten zien, die uitstekend passen in een minimalistische keuken. Spreekt de minimalistische keukenstijl u aan?

Doe dan inspiratie op door ons artikel over minimalistische keukens te lezen.

Een minimalistische keuken

Kom langs in onze showroom

Keuken inspiratie opdoen in onze uitgebreide showroom? Ontdek de mogelijkheden en bekijk onze beige keukens met eigen ogen. Voel de materialen en krijg persoonlijk advies van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Voor keuken inspiratie kom langs in de van ginkel keukens showroom in barneveld

Design keukens

Design keukens hebben iets magisch: ze zijn niet alleen modern, maar ook tijdloos. Dat komt mede doordat design eeuwig trendy blijft. Denk maar eens aan Deens design, dat al sinds de jaren ’50 en ’60 populair is en nog altijd zeer gewenst is in veel verschillende interieurs. Design keukens doen daar niet voor onder. Sterker nog: ze maken een prachtig statement in vrijwel iedere woning. Naast strakke lijnen, zien we ook veel ronde en organische vormen terug in designkeukens.

Een design keuken past binnen alle keukenstijlen

Met een designkeuken kunt u allerlei kanten op. Niet alleen met kleuren en materialen; een designkeuken past namelijk in alle typen woningen. Van oude boerderijen tot statige industriële panden: design is overal toepasbaar.

Fenix is een prachtig materiaal voor een design keuken. Het uiterlijk van dit materiaal is extreem mat. Toch voelt het materiaal, door de manier waarop het met nanotechniek is vervaardigd, zijdezacht aan. Door deze speciale techniek blijven er nauwelijks vingerafdrukken achter op de keukenkasten en het keukenblad. Ideaal dus, in een designkeuken waar één kleur wordt toegepast.

Een hotel chique keuken met donker hout en een marmer keukenblad

Hotel Chique keukens

Marmer, messing en geborsteld warm hout: ultieme combinaties voor een schitterende keuken in hotel chique stijl. Bij Van Ginkel Keukens voelen we ons als een vis in het water, wanneer we een hotel chique keuken ontwerpen. Het is dé keukentrend waar exclusiviteit en luxe volop aanwezig zijn.

Of het eenvoudig is om een hotel chique keuken te omschrijven? Niet echt. Hotel chique is namelijk een breed begrip. De mogelijkheden binnen deze keukenstijl zijn groot. In een hotel chique keuken zijn donkere houttinten populair. In combinatie met een licht marmeren blad, met een gouden ader, geeft dit een prachtig contrast. Toch is er in het keukenblad ook voldoende keuze. Wanneer meer rust de voorkeur heeft, is een betonlook blad een zeer mooie optie in een hotel chique keuken.

Het zijn dus vooral de warme, luxe materialen, zoals indrukwekkend marmer en prachtige houtsoorten, die passen in een hotel chique keuken. Het is een keukenstijl die in uitstraling en materialen de meest luxe variant is. Een hotel chique keuken heeft naast een luxe uitstraling ook een hele warme uitstraling. Materiaalgebruik en kleuren zijn in een hotel chique keuken goed op elkaar afgestemd.

Japandi keukens

Op zoek naar een keuken die aansluit op de laatste woontrends, een rustige en natuurlijke uitstraling heeft en de mooiste kleuren en materialen uit Scandinavië en Japan combineert? Overweeg dan zeker om voor een Japandi keuken te kiezen. De lichte kleuren en prachtige, natuurlijke materialen die samen een Japandi keuken vormen, zorgen voor een serene rust in huis. Toch is er in deze Japandi keukenstijl volop ruimte voor luxe en design. Rust, eenvoud en kracht: een Japandi keuken combineert het allemaal.

De Japandi keukenstijl bevat veel natuurlijke kleuren en materialen

De inspiratie voor de materialen, kleuren en vormen van een Japandi keuken komt voort uit het mooiste design uit twee verschillende werelddelen. Japan en Scandinavië spelen samen de hoofdrol in deze prachtige keukenstijl. In zowel Scandinavisch design als Japans design, zijn veel natuurlijke materialen en kleuren te ontdekken. Wie denkt dat een Japandi keuken saai is, heeft het mis! Lichte houttinten worden zonder problemen gecombineerd met groene en blauwe accenten.

Waar Scandinavische designers zich vooral richten op minimalisme, putten Japanse ontwerpers veel kracht uit contrasten. De combinatie van beiden is daardoor weergaloos. Beiden keukenstijlen bieden daarnaast de mogelijkheid om warme en natuurlijke materialen te omarmen. Lichte houtsoorten en warme, beige tinten zien we veel terug in Japandi keukens.

Scandinavische keukens

Scandinavisch design is al sinds de jaren vijftig populair in Nederland. Eigenlijk is de natuurlijke design-stijl nooit weggeweest. Nu veel mensen in hun drukke leven snakken naar rust, worden Scandinavische keukens meer gewaardeerd dan ooit. Minimalisme voert de boventoon in Scandinavische keukens. Wit vormt regelmatig de basis. Toch is er veel ruimte voor frisse kleuren. Hout, steen en zelfs pasteltinten gaan uitstekend samen met een Scandinavische keuken.

Een Scandinavische keuken is sereen. Toch is er volop ruimte voor design, luxe en comfort. De mogelijkheden om een Scandinavische keuken naar eigen smaak in te richten, zijn om deze redenen groot. Niet alleen in keukenopstellingen, maar zeker ook in de keuze voor een keukenkleur.

De Scandinavische keukenstijl blijft populair

Landelijke keukens

Landelijke keukens blijven populair. De landelijke keukenstijl heeft dat waarschijnlijk te danken aan de combinatie van traditionele en moderne elementen. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol in landelijke keukens. Verschillende houtsoorten en steen passen uitstekend bij een landelijke keuken. Landelijke keukens hebben mede door het materiaalgebruik en de opstelling een warme en huiselijke uitstraling. Tegenwoordig zien we ook veel stoerdere en robuustere landelijke keukens. Stoere houtsoorten met nerven en donkere tinten, sluiten ook prima aan op een landelijke keuken.

Een landelijke keukenstijl brengt warmte en gezelligheid mee

Binnen de landelijke keukenstijl is er ontzettend veel mogelijk. Niet alleen in het materiaalgebruik, maar ook in de keukenopstelling. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige parallelopstelling, of juist voor een robuust keukeneiland. Daarnaast is het een keukenstijl die aansluit op verschillende stijlen woningen. Een landelijke stijl sluit uiteraard perfect aan op een boerderij, maar misstaat ook zeker niet in een moderne woning. De landelijke keukenstijl is veelzijdig en brengt daarnaast veel warmte en gezelligheid mee.

Een industriële keuken met creatieve keuzes

Industriële keukens

De inspiratie voor industriële keukens komt voort uit voormalige fabrieken en andere industriële panden. De stijl kenmerk robuuste en stoere kenmerken, zoals stoere materialen. Industriële keukens zijn vaak strak, hip en stoer. Geen overdreven tierelantijntjes, maar sterke en krachtig materialen die voor zichzelf spreken. Roestvrijstaal, hout en beton zijn onder andere kenmerken die veel voorkomen in industriële keukens.

De keukenapparatuur is vaak strak en ingebouwd. Toch is er ruimte in deze stijl om de verschillende apparaten juist uit te lichten. Kranen en wasbakken zien we in veel verschillende kleuren en uitvoeringen terug. Van zwart tot messing en van mat-wit tot koper: een industriële keuken biedt veel creatieve mogelijkheden.

Inspiratie voor verschillende keukenstijlen

Benieuwd hoe onze klanten Van Ginkel Keukens hebben ervaren? Bekijk de verschillende en unieke keukens die wij voor onze klanten realiseerden. En lees in onze rubriek ‘keukenverhalen’ hoe onze klanten bewust kozen voor een bepaalde keukenstijl.

Ontdek uw persoonlijke keukenstijl

Mogelijk heeft u al meer gevoel bij een specifieke keukenstijl. In dat geval is het verstandig om verschillende keukenstijlen in het echt te ontdekken. Dat doet u in onze zeer ruime keukenshowroom in Barneveld. Hier ontdekt u veel verschillende keukenstijlen, opstellingen, kleuren, materialen en natuurlijk ook keukentrends. We denken daarnaast graag met u mee en vinden het een uitdaging om een keukenstijl uit te zoeken die het beste bij u past.