Skip to main content

Beige saai en ouderwets? Totaal niet! Beige is de wereldwijde keukentrend voor keukens op dit moment. De kleur beige is warm, sfeervol en tijdloos.

De trendy kleur sluit aan op veel verschillende keukenstijlen. Vooral in Scandinavische keukens en Japandi keukens is de kleur beige gewilder dan ooit.

Wat is de magie van een beige keuken? In dit artikel leggen we het uit.

Een beige keuken van Van Ginkel Keukens in Barneveld

Een beige keuken is trendy en tijdloos in één

Interieurtrends komen en gaan. Trendy keukenkleuren, hebben om die reden niet altijd voordelen. Een nieuwe keuken is vaak een flinke uitgave, om de vijf jaar een nieuwe keuken aanschaffen is dan ook geen optie.

Beige biedt in dit geval uitkomst. Een beige keuken is namelijk zowel tijdloos als trendy en daarom zeker het overwegen waard!

Beige is niet makkelijk in één kleur te vangen. Er bestaan namelijk verschillende zogenoemde beige-tinten. Van klassiek beige, tot grijs beige en van warm beige tot zandkleurig beige: het is een kleur met heel veel warme variaties.

Een trendy en tijdloze beige keuken

Rust, ruimte en warmte

Eigenlijk zoeken we allemaal naar een warm interieur. Een inrichting van een huis, waarin we ons echt thuis voelen. De keuken neemt al jaren een steeds belangrijkere plek in, om die sfeer te creëren.

Niet alleen de keukenopstelling is bepalend voor de sfeer, de keukenkleuren en materialen zijn minstens zo belangrijk.

Wereldwijde trendkleur

Ondanks dat de kleur beige voor veel mensen niet een heel trendy imago heeft, is dit alles behalve waar. Beige is namelijk wereldwijd één van de populairste keukenkleuren op dit moment.

Niet gek, als we ons bedenken dat beige warm en sfeervol is.

Beige keuken inspiratie Kleuren combineren

Kom langs in onze showroom

Keuken inspiratie opdoen in onze uitgebreide showroom? Ontdek de mogelijkheden en bekijk onze beige keukens met eigen ogen. Voel de materialen en krijg persoonlijk advies van onze adviseurs.

Maak een afspraak
Voor keuken inspiratie kom langs in de van ginkel keukens showroom in barneveld
Beige keukens zijn populair wereldwijd

Een ruimtelijk gevoel

De kleur beige doet daarnaast nog meer goed aan een keuken. De rustige en toch warme kleur, laat een ruimte namelijk optisch groter lijken.

Voor wie kiest voor rust, warmte en ruimte in een keuken is een beige keuken zeker een overweging.

Combineren van beige en grijs

Weleens gehoord van de kleur greige? Dat is de combinatie van grijs en beige. Deze lichte kleurentrend valt net als beige in de smaak bij keukeneigenaren en combineert geweldig met verschillende stijlen keukens.

Onder andere in Scandinavische en minimalistische keukens is de kleur greige populair.

Toch zien we ook steeds vaker beige en grijs in landelijke keukenstijlen en in moderne keukens terug. Niet heel gek, omdat zowel beige als greige zeer goed te combineren zijn met heel veel andere kleuren.

Een beige keuken in landelijke stijl

Lichte tinten combineren

Een volledig beige keuken valt dus onder de opties, maar ook verschillende combinaties met beige zijn mogelijk. Beige keukenkastenwanden combineren prachtig met wit, taupe, noten, crème en nog veel meer prachtige lichte kleuren.

Aan mogelijkheden op het gebied van combinaties met beige is geen gebrek. Het kleurenpalet dat aansluit op deze warme keuken kleur is groot.

Op zoek naar een beige of greige keuken?

Zelf op zoek naar een unieke, rustige, strakke, moderne, trendy of tijdloze beige of greige keuken? Breng in dat geval een bezoek aan onze uitgebreide keukenshowroom in Barneveld.

We vertellen graag meer over keukenopstellingen en keukenkleuren. Natuurlijk laten we ook verschillende opties voor beige keukens aan u zien!