Skip to main content

Wie denkt dat keukentrends niet snel veranderen, heeft het mooi mis! Want blijft zwart hip? Of gaan we toch voor een totaal andere kleur? En welke keukenopstelling is helemaal van deze tijd? Lees snel verder en ontdek de allernieuwste trends op het gebied van keukens.

Bij Van Ginkel Keukens zijn wij dagelijks bezig met de laatste trends op het gebied van keukens. Uiteraard om klanten zo goed mogelijk te informeren, maar ook omdat het achterhalen van de nieuwste keukentrends een pure passie voor ons is. Als het aankomt op trends zijn we bij Evert, die al ruim 20 jaar in het vak zit, aan het juiste adres. Hij vertelt wat we in het nieuwe jaar mogen verwachten op het gebied van trendy keukens.

keukentrends 2023 lichte keuken met bar gedeelte

De keuken kleuren van 2023

Ton sur ton: een nieuwe trend die zich steeds verder uitbreid over interieurs, badkamers en nu ook veel terug te zien is in keukens. Eigenlijk betekent ton sur ton niet veel meer dan gebruik maken van een kleur. Spelen met verschillende tinten is toegestaan in deze trend. beige, taupe en pastelkleuren zagen we al steeds vaker terug op muren en plafonds. In 2023 zien we deze kleuren ook regelmatig terugkeren in keukens. 

“Zwart maakt vaker plaats voor bruintinten. Zwart zorgt al snel voor harde contrasten, dat zien we steeds minder. We zien dat het geheel letterlijk wat zachter en warmer wordt.”

Meer aandacht voor het keukenblad

“Waar de kleuren rustiger worden en minder opvallen, krijgt het keukenblad nu juist wel een opvallende positie in het keukenbeeld. Je ziet veel marmer of marmer-look, met opvallende gekleurde aderen. Denk aan goud of blauw. Erg mooi in combinatie met aardetinten, pasteltinten of champagne kleuren.” 

Evert ziet ook een verschuiving optreden in opvallende items. “Eerder zag je vooral dat de donkere kleuren opvielen. Zwart zorgde voor veel contrast. Nu zoekt men toch meer naar rustigere en lichtere kleuren. Toch past een echte eyecatcher perfect in deze trend. Een prachtige combinatie is een champagne kleurige keuken met een mat-gouden wasbak. Het glimmende goud dat meer past bij de Hotel Chique stijl, is vervangen door mat-goud. Dat meer een messing-achtige indruk heeft.” 

keukentrends 2023 grepen zwart aanrechtblad

Trends in de keukenopstelling

Het kookeiland heeft al veel harten van huizenbezitters veroverd. “We merken dat de opstelling van een kookeiland als prettig wordt ervaren, omdat we niks fijner vinden om tijdens het koken contact te hebben met onze gasten. Een kookeiland met een bargedeelte is daar zeer geschikt voor.” 

“Wel zien we ook hier een verschuiving in de kleurentrends. Waar voorheen de hele keuken was uitgevoerd in dezelfde kleur. Zie je nu gewaagde eilanden uitgevoerd in een metaal-look. Combinaties in kleuren werken uitstekend. Kies voor een andere kleur kastenwand dan het kookeiland. Je steelt dan zeker de show in 2023!”

Kom langs in onze showroom

Voor een advies op maat en de mogelijkheid om alle mogelijkheden in het echt te ervaren, nodigen we u graag uit in onze keuken showroom.

Maak een afspraak
Miele combi stoomoven modern

Ook ziet Evert een verschuiving naar parallelle keukenopstellingen. “Een parallel keuken is een keukenopstelling waarbij twee losse keukenelementen parallel aan elkaar staan. Deze opstelling is zeer efficiënt, aangezien de ruimte hier zo optimaal mogelijk wordt benut.” 

keukentrends 2023 Wijnklimaatkast

Combineren is helemaal 2023

Het combineren van kleuren en opstellingen in een keuken is helemaal van nu. Zo werkt een parallel opstelling prachtig, als je een hoekelement kunt creëren. Zo ontstaat een U-opstelling. Een mooie manier om optische parallellen te creëren.” 

“Simpel denken hoort ook bij de keukentrend van 2023. Door kleuren te combineren die je mooi vindt, sluit je al snel aan bij de laatste trends. Gebruik je fantasie. Kies bijvoorbeeld voor een donkere kastenwand van eikenhout en plaats daar een donkergroen keukeneiland bij. Daarmee creëer je een waanzinnig effect dat helemaal in deze tijd past, zonder te veel na te denken of kleurstellingen wel bij elkaar passen.”

Grepen of greeploos

Greeploze keukens zijn nog altijd onverminderd populair. Ook in 2023 zet deze trend door. “ Wanneer keukens toch worden voorzien van grepen, zien we ze meestal terug in matte messing uitvoering aan donkerhouten kastenwanden. De trend voor keukeneilanden blijft greeploos.” 

keuken hoge kastenwand wijnklimaatkast

Slimme keukenapparatuur en een kraan die alles kan

“Het blijft een trend om niet voor een hangende afzuigkap te kiezen, maar om te gaan voor onzichtbare werkbladafzuiging. De voornaamste reden: een hangende afzuigkap is niet mooi en past niet goed bij een keukeneiland.” 

Prachtige moderne leefkeuken in Veenendaal 1

“Ook ovens, koffiezetapparaten en andere slimme keukenapparatuur wordt steeds meer weggewerkt in de keuken. Ze zijn wel zichtbaar, maar uitgevoerd in zwart en netjes ingebouwd in een hoge kastenwand.” 

“De wijnklimaatkast is al langer in populair. Deze trend zet voort. Eigenlijk is een wijnklimaatkast niet meer weg te denken uit een een keuken in 2023.”

Op zoek naar een trendy keuken voor 2023?

Benieuwd naar andere trends op het gebied van keukens voor 2023? Kom langs bij Van Ginkel Keukens.