Skip to main content

Groen. De kleur van natuur en leven. Groen is als kleur goed te combineren met zowel warme als koude kleuren en past ook goed bij diverse soorten materialen. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat u veel kanten op kunt bij het ontwerpen van een groene keuken. Wij hebben een aantal inspirerende tips voor u om u te helpen met het ontwerpen van een groene keuken.

groene keuken luxe design keuken lochem van ginkel keukens barneveld

Welke interieurstijl past het best bij een groene keuken?

Groen is toe te passen in veel verschillende interieurstijlen. Omdat groen veel geassocieerd wordt met natuur, zijn interieurstijlen waarin de natuur centraal staat een goede match met groen. De Japandi interieurstijl maakt veel gebruik van natuurlijke materialen. Groene accenten vallen daarbij op, zonder dat het afdoet aan het ontwerp. Een groene landelijke keuken is tegenwoordig ook erg populair. Groen geeft een landelijke keuken een extra gezellige sfeer en is goed te combineren met hout, marmer en goud. Moderne keukens zijn ook mooi in het groen. Groen geeft een moderne keuken wat warmte en gezelligheid, zonder dat het afdoet aan het strakke ontwerp.

groene keuken moderne keuken van ginkel keukens

Verschillende kleuren groen voor keukenontwerpen

Groen kan veel verschillende uitstralingen geven aan uw keuken, afhankelijk van het soort groen wat u kiest. Bosgroen geeft een donkere en rustige uitstraling en kan als een speelser alternatief voor zwart gebruikt worden. Pastelgroen past juist weer goed in lichte keukens, zoals een keuken in Japandi stijl. Gaat u liever voor een levendige kleur groen? Dan kunt u dat goed combineren met een moderne keuken. In de huidige trends zien we veel donkergroen terugkomen in landelijke keukens en als accent bij industriële keukens. Pastelgroen is juist weer populair bij minimalistische en lichte keukens. Daar geeft groen een frisse twist als het gecombineerd wordt met warme kleuren als bruin, oranje en geel.

groene keuken Groene tegels materialen van ginkel keukens

Groene keukens met mooie materialen

Doordat groen vaak geassocieerd wordt met natuur is het een ideale kleur om te combineren met natuurlijke materialen. Hout is natuurlijk een populaire combinatie. Voor donkere kleuren groen zien we veel lichtere houtsoorten als eikenhout, vurenhout, berkenhout en grenenhout gebruikt worden. Lichtere kleuren groen worden zowel met lichte als donkere houtsoorten gecombineerd. Er wordt dan een overweging gemaakt tussen contrast en eenheid. Donkere houtsoorten bieden een mooi contrast, terwijl een lichtere houtsoort de rust en eenheid bewaart. Naast hout zijn ook marmerlook keukenbladen en koperen of gouden meubelbeslag een mooie combinatie met groen.

groene keuken Groene tegelmuur keuken Van Ginkel Keukens

Een groene keukenmuur met groene tegels

Een betegelde keukenmuur is erg populair. Tegels zorgen ervoor dat de keukenmuur eenvoudig schoon te maken is na uw culinaire uitspattingen en geven ook een mooi accent aan uw keuken. Tegenwoordig is het aanbod aan tegels enorm en zijn er niet alleen verschillende soorten groene tegels, maar zijn er ook diverse afwerkingen waar u uit kunt kiezen.

groene keuken luxe design keuken van ginkel keukens barneveld

Fleur een keuken op met groene accenten

Groen heeft niet altijd de boventoon te voeren in uw keuken. Groene accenten kunnen uw keuken ook een heel nieuwe uitstraling geven. Zo kunnen groene greepjes een twist geven aan een keuken met een neutraal design. Zo zijn er nog talloze andere manieren om groen te verwerken in uw keukendesign.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Uw groene keuken door Van Ginkel Keukens

Bij het ontwerpen van een groene keuken ondersteunen we u graag. De opties zijn eindeloos en het is daardoor soms moeilijk om keuzes te maken. Wij helpen u daarom graag in het gehele proces. Van ontwerp tot en met realisatie ontzorgen wij u graag. Kom gerust een keer langs in onze showroom in Barneveld of maak een afspraak voor een gesprek met een van onze adviseurs.