Skip to main content

Warmte en gezelligheid spelen een belangrijke rol in moderne interieurtrends. Doordat we de laatste jaren veel tijd binnen hebben doorgebracht is een warm en natuurlijk interieur steeds belangrijker geworden. De stijgende populariteit van de Japandi interieurstijl is hier een mooi voorbeeld van. In woonkamers is deze stijl niet meer weg te denken en wij vertellen u graag meer over hoe u deze stijl ook in uw keuken kunt toepassen.

japandi keuken houten keuken van ginkel keukens barneveld

Japandi keuken: natuur, minimalisme en contrast

Japandi is een samenvoeging van Japan en Scandinavië. Deze interieurstijl combineert de lichte en minimalistische uitstraling van Scandinavisch design en de natuurlijke elementen van een traditioneel Japans design. Noord-Europese en Japanse ontwerpprincipes hebben namelijk veel gemeen. Warmte en rust staan centraal, met een focus op gezelligheid. ‘Hygge’, het zweedse woord voor gezelligheid en ‘Wabi Sabi’, de Japanse denkwijze die het mooie zoekt in imperfectie, komen bij Japandi samen in één interieur.

Japandi Keuken Van Ginkel Keukens

Materialen voor een Japandi keuken

Natuurlijke materialen zoals hout staan centraal in een Japandi-stijl keuken. De gekozen houtsoort is hierin heel belangrijk. Berkenhout is bijvoorbeeld lichter dan eikenhout en kersenhout en zal dus voor een lichtere uitstraling zorgen. Naast hout is steen ook een waardevolle toevoeging voor een Japandi keuken. Een stenen werkblad of een keramisch werkblad met een marmerlook biedt een mooi contrast met de houttinten.

japandi keuken luxe marmeren keuken nijkerk van ginkel keukens

Kleuren van een Japandi keuken

De Japandi stijl staat voor een warme en natuurlijke uitstraling. In het kleurgebruik is dat ook goed terug te zien. Houttinten en variaties van wit hebben de hoofdrol. Wit is hierin de belangrijkste kleur, licht geeft ruimte en rust. Door veel hout te gebruiken wordt het ontwerp warmer en knusser. De balans tussen het gebruik van wit en hout zet de toon van uw ontwerp. Wordt uw keuken lichter en rustiger of gaat u juist voor gezelligeid en warmte? Voor het contrast wordt er gebruik gemaakt van grijstinten, bijvoorbeeld door ze toe te voegen als accenten.

Hoe ontwerpt u een Japandi keuken?

De kernwaardes van Japandi: rust, ruimte en natuur; bieden talloze mogelijkheden bij het ontwerpen van een keuken. Het uitwerken van een Japandi ontwerp voor uw keuken kan dus ook heel veel kanten opgaan. Uiteraard bent u welkom in onze showroom voor advies en inspiratie en kunnen we het aanraden om eens rond te kijken op Pinterest. Om u op weg te helpen in het uitdenken van uw concept hebben we ook nog een aantal tips voor het ontwerpen van een Japandi keuken.

Japandi keukens van ginkel keukens barneveld 010

Zorg voor een ruimtelijk gevoel

Rust en minimalisme zijn de kern van de Japandi interieurstijl. Door een ruimtelijk gevoel te creëren, krijgt de keuken een rustige uitstraling. De grootte van de keuken speelt hierin een rol, maar is niet bepalend. Een minimalistisch ontwerp is hierin veel belangrijker. Zorg er dus voor dat alle keukenapparaten en accessoires een vaste plek hebben en dat het werkblad zo leeg mogelijk is. Voldoende kastruimte is hierin erg belangrijk.

japandi keuken bora kookplaat van ginkel keukens barneveld

Lichte en warme kleuren plus subtiele details

De Japandi stijl komt tot leven door het gebruik van lichte en warme kleuren. Door wit te combineren met diverse bruin- en grijstinten zorgt u voor een speels ontwerp, zonder af te doen aan de rustige uitstraling. Details zijn natuurlijk belangrijk in elk keukenontwerp en bij de Japandi interieurstijl zijn subtiele details het mooist. Een zichtbare houtnerf, rustieke kranen en een marmerlook keukenblad zijn hier mooie voorbeelden van.

japandi keuken robuuste keuken van ginkel keukens barneveld

Strak weggewerkte keukenapparatuur

Voor een minimalistisch keukenontwerp is het wegwerken van de keukenapparaten essentieel. Het gebruik van inbouwapparatuur in complementerende kleuren is natuurlijk de eerste stap. Bij houten kastdeurtjes is zwart de ideale kleur voor inbouwapparaten. Op het gebied van inbouwapparatuur is er de laatste jaren ook veel veranderd. Zo kunt u tegenwoordig diverse apparaten, zoals een koffiemachine, in de keuken inbouwen. Dit geeft uw keuken een minimalistische uitstraling en houdt uw keukenblad vrij van onnodige apparaten. 

Ook op het gebied van afzuiging zijn er diverse opties. Zo kunt u de afzuiging laten verwerken in de bovenste rij keukenkastjes of kunt u kiezen voor een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Uw Japandi keuken door Van Ginkel Keukens

Bij het ontwerpen van een Japandi keuken is een doordacht ontwerp erg belangrijk. Wij helpen u daarom graag in het gehele proces. Van ontwerp tot en met realisatie ontzorgen wij u graag. Kom gerust een keer langs in onze showroom in Barneveld of maak een afspraak voor een gesprek met een van onze adviseurs.