Skip to main content

De droom van Mariëlle, Harry en hun twee dochters van 12 en 15 jaar oud werd twee jaar geleden werkelijkheid. Het gezin kocht een kavel in de dorpskern van Achterveld. Vrij uitzicht en veel licht en ruimte vormden de basis voor hun gloednieuwe woning. Harry hield zich bezig met het ontwerp. Mariëlle bedacht een groot deel van de inrichting. 

Voordat hun droomhuis überhaupt gebouwd werd, wisten Mariëlle en Harry al dat de keuken een belangrijke plek moest innemen. “We waren gewend aan een fijne keuken in ons oude huis. Onze nieuwe keuken mocht vooral ruimer en lichter worden. En dat is met hulp van Van Ginkel Keukens absoluut gelukt”, zegt Mariëlle.

klantverhaal van ginkel keukens 02

Het ontwerp van een woonkeuken 

Over de keukenopstelling waren Harry en Mariëlle het snel eens. “We wilden een woonkeuken creëren. Een plek om te genieten met vrienden en familie. Een grote houten tafel in het midden en daaraan vast het kookeiland. Samen vormt dit de basis. Een landelijke stijl verwerkten we in de tekeningen”, vertelt Mariëlle. 

klantverhaal van ginkel keukens 04

Tekeningen en een afspraak met een klik 

Harry en Marielle oriënteren zich op een keukenblad. Ze zoeken naar de mogelijkheden en komen bij Van Ginkel Keukens in Barneveld terecht. “Natuurlijk gingen de tekeningen mee naar ons bezoek aan de keukenshowroom. Evert, al ruim twintig jaar werkzaam bij Van Ginkel Keukens, was geïnteresseerd in onze wensen.” 

“Hij was benieuwd naar de tekening die Harry bij zich had. Hij benoemde direct goede en praktische tips. We hebben veel gelachen, de tijd vloog voorbij. Wat aanvankelijk een bezoekje voor een keukenblad was, werd een mooi gesprek over wonen, wensen en mogelijkheden. Evert heeft veel kennis en weet het antwoord al voordat de vraag gesteld is. Dat is best knap. Toen we de showroom uitstapten, wisten we het gevoelsmatig al: dit is de plek waar we onze keuken gaan uitzoeken”, zegt Mariëlle

klantverhaal van ginkel keukens 08

Van een zwarte keuken naar een groene keuken 

De kleur van de nieuwe keuken van Mariëlle en Harry stond op voorhand vast. “We kozen voor zwart.” Een groot kookeiland, prachtige nissen, hoge stoere kastenwanden, een super Quooker-kraan in koperkleur en een stoomoven, werden toegevoegd aan het ontwerp. Aan de landelijke stijl werd ook gedacht: het zwarte hout werd voorzien van een landelijke nerf. De hoge kasten krijgen in het ontwerp mat zwarte grepen, in een strakke uitvoering. Evert verwerkt alle wensen in een 3D tekening. Tevreden keert het stel terug naar huis. 

Tot Mariëlle midden in de nacht wakker schrikt. “Waarom weet ik niet, maar opeens wist ik dat zwart niet de juiste kleur was. De keuken moest groen worden”, zegt Mariëlle. “De volgende dag zijn we naar Van Ginkel toegereden. ‘Zwart voelt niet goed’, zei ik tegen Evert. Ik denk dat we voor groen moeten kiezen.”

“Evert moest lachen om de ingeving, maar was totaal niet verbaasd”, zegt Mariëlle. “Daar ga je geen spijt van krijgen. Het is een grote keuken en in een zwarte uitvoering wordt het een heel groot zwart blok. Groen is een prachtige kleur voor jullie keuken”, vertelt Evert tegen Mariëlle. De jacht op de ultieme groene kleur wordt gestart.

klantverhaal van ginkel keukens 05

Een olijfgroene droomkeuken 

Mariëlle zocht naar groene keukens op Pinterest. “Eerlijk gezegd vond ik het best wel een gok om voor een groene keuken te kiezen. Evert vertelde dat steeds meer binnenhuisarchitecten groen toepassen in keukens. ‘Groen is het nieuwe zwart’, zei hij. 

“Wij vonden een kleur die tussen olijfgroen en legergroen in zit. We hebben absoluut geen spijt. De keuken is heel sfeervol, door de natuurlijke materialen die zijn gebruikt. De groene kleur past perfect in de landelijke stijl die wij voor ogen hadden. De landelijke nerf in het hout is hierdoor goed zichtbaar. Toch is onze keuken ook stoer, mede door het gebruik van robuuste en oud ogende materialen en de mat zwarte grepen.”

klantverhaal van ginkel keukens 09

Feestjes en etentjes 

Harry, Mariëlle en hun twee dochters genieten volop van hun droomkeuken. De ruimte is uitermate geschikt om etentjes en zelfs feestjes in te geven. “Eigenlijk is alles perfect. De indeling is heel fijn. Het grote kookeiland staat op de ideale plek in de ruimte, waardoor ik tijdens het koken contact heb met vrienden en familie, die aan de grote houten tafel zitten. De nisjes vind ik geweldig en ook de koffiecorner is gezellig en praktisch. De lades en de hoge kasten zijn superpraktisch, vanwege de vele opbergruimte en de handige indeling”, vertelt Mariëlle.

klantverhaal van ginkel keukens 01

Een groot kookeiland, stoomoven en een wonderkraan 

“Wat ik het allermooist vind aan onze keuken? Ik zei altijd het grote kookeiland: dat is ruim en stoer. Toch ben ik ook heel blij met de stoomoven van Miele. Wat een fantastisch apparaat is dat! Misschien een onderschat item: onze koperkleurige Quooker-kraan. Dat is letterlijk een kraan die alles kan. Sinds wij hem hebben drink ik elke dag water met bubbels. Gewoon uit de kraan. Ik denk dat de kraan toch wint. Daar zijn we allemaal blij mee”, zegt Mariëlle.

klantverhaal van ginkel keukens 03

Leven in een Van Ginkel Keuken 

Na twee spannende jaren vol met tekeningen, ontwerpen, afspraken en verbouwen is de woning van Harry en Mariëlle af. De keuken is voor hen misschien nog wel belangrijker dan ooit. “We genieten echt volop van deze plek. We zochten naar een leefkeuken en dat is goed gelukt. Onze woonkeuken past heel goed in de stijl van ons nieuwe huis. In combinatie  met de grote houten tafel en de openslaande deuren is onze keuken een plek geworden waar we veel tijd doorbrengen. We zijn meer dan blij met het resultaat!” 

“Heb je plannen om een nieuwe keuken aan te schaffen? Ga dan langs bij Van Ginkel Keukens in Barneveld. Als je het ons vraagt is Van Ginkel een absolute aanrader. Wij ervaarden Evert en zijn collega’s als eerlijke mensen, die je niks aansmeren, maar juist meedenken. Wij zijn heel gastvrij en vrolijk ontvangen en iedere afspraak was gezellig.” 

Ben jij net als deze familie op zoek naar een nieuwe keuken? Maak dan een afspraak of kom langs in de keukenshowroom van Van Ginkel Keukens.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Op zoek naar een trendy keuken voor 2023?

Benieuwd naar andere trends op het gebied van keukens voor 2023? Kom langs bij Van Ginkel Keukens.