Skip to main content

De familie Roozendaal woont al jaren in dezelfde woning in Barneveld. Een druk gezinsleven met drie jonge kinderen laat de familie twijfelen: wordt het verbouwen of toch verhuizen? Ze kiezen voor het eerste. De benedenverdieping wordt grondig onder handen genomen. Een flinke uitbouw wordt gerealiseerd, inclusief een gloednieuwe en vooral ruime woonkeuken. 

Voor het realiseren van de uitbouw wordt de hulp ingeroepen van de broer van Joke van Roozendaal. “Hij heeft een eigen bouw- en ontwerpbureau. Hij maakte voor ons de ontwerptekeningen. Onze nieuwe keuken werd een belangrijk onderdeel van de totale verbouwing”, vertelt Joke. 

Door de uitgebreide tekeningen krijgt de familie een beeld van de keuken na de verbouwing. De opstelling staat min of meer vast en in eerste instantie hoeft de familie niet lang na te denken over de kleur. “Geen twijfel mogelijk: ik had al jaren in mijn hoofd dat als er een nieuwe keuken kwam, deze helemaal zwart moest zijn”, vertelt Joke.

klantverhaal van ginkel keukens roozendaal 05

Van inspiratie naar creatie 

De tijd is aangebroken om een keuze te maken in een keukenstijl. Joke speurt Pinterest af op zoek naar keukeninspiratie en kleurenpaletten “Mijn broer heeft vanwege zijn werk regelmatig contact met Van Ginkel Keukens. “Hij raadde ons aan om daar eens langs te gaan”, zegt Joke. De familie maakt een afspraak in de showroom van Van Ginkel Keukens in Barneveld. “We werden ontvangen door Evert. Uiteraard lieten we hem de ontwerptekeningen zien. Ook spraken we onze keukenwensen door”, vertelt Joke.

klantverhaal van ginkel keukens roozendaal 01

Een definitieve keukenopstelling met een nieuwe kleur

Evert denkt in het ontwerpproces mee over de keukenopstelling. “Zijn advies over de opstelling vond ik zeer prettig. Hij dacht met ons mee in mogelijkheden. Zijn inspiratie namen we mee in het ontwerp”, zegt Joke. 

Met hulp van Evert wordt het keukenontwerp steeds meer werkelijkheid. De opstelling wordt gefinetuned en de apparatuur wordt toegevoegd in de tekeningen. Het plaatje wordt steeds visueler. Al in haar zoektocht naar inspiratie op Pinterest, begon Joke te twijfelen aan een zwarte keuken. Evert bevestigde haar gevoel. “Een zwarte keuken in het formaat dat jullie willen, is misschien niet de juiste keuze. Juist omdat de keuken zo groot is, kan de zwarte kleur uitvallen als een groot donker blok”, zegt hij.

In haar eerdere zoektocht op Pinterst kwam Joke veel verschillende kleuren keukens tegen. “Ik kwam vooral veel natuurlijke tinten tegen, zoals aardetinten. Dat sprak mij eerlijk gezegd ook veel meer aan dan zwart. Wij kozen uiteindelijk voor de kleur taupe, in combinatie met een donkerbruine hoge kastenwand”, vertelt Joke. 

Nadat zwart werd verruild voor taupe, kregen Joke en haar man ook nog wat onenigheid over de kleur van het keukenblad. De één had een voorkeur voor een wit marmer-look blad met een gouden ader. De wens van de ander lag bij een donkerder blad. “Ook hierin werden we goed geadviseerd door Evert. Hij voelde heel goed aan dat wij het niet makkelijk eens werden over de kleur. Hij was niet bang om zijn advies naar ons uit te spreken en stelde ons nog een aantal andere opties voor. Uiteindelijk hebben mijn man en ik de verschillende opties een cijfer gegeven. Zo maakten we samen de definitieve keuze”, zegt Joke.

zacht kleruig kookeiland donker blad 02

Een ruime leefkeuken 

De definitieve keuze voor de keuken in een taupe uitvoering wordt in december gemaakt. “Hierdoor hadden we veel tijd. Pas in juni, na het bouwen van de aanbouw, werd de keuken geplaatst”, vertelt Joke. De plaatsing werd door Van Ginkel verzorgd en verliep heel goed. De mannen die de keuken plaatsten werkten netjes en waren heel vriendelijk. Er ging een klein dingetje mis met het afkitten van de kastjes bij de apparatuur. Daar hebben we over gebeld en het probleem werd snel opgelost”, zegt Joke. 

klantverhaal van ginkel keukens roozendaal 03

Twee ovens en een grote koelkast 

Een zeer ruim kookeiland met losse hoge kastenwanden, vormt de basis. De kastenwand wordt voorzien van een koffiecorner. Het kookeiland krijgt een BORA-afzuigsysteem. In de hoge kastenwand worden twee ovens naast elkaar geplaatst. “Ik kan het iedereen met een groot gezin aanraden om voor een tweede oven te kiezen. Dat is echt heel praktisch”, legt Joke uit. “Ook ben ik heel blij met de grote koelkast en de vele opbergruimte.”  

“De keuken ziet er precies zo uit, als we hadden verwacht. De verrassing zat voor mij in de verlichting in de koffiecorner. Een detail dat Evert heeft bedacht. De verlichting en het aanrechtblad in de koffiecorner geven de keuken een hele luxe uitstraling. De andere verlichting in onze keuken is ook prachtig. Ook de Inlet wall up/down lampen van Maretti aan de wand waren het idee van Evert”, vertelt Joke. 

klantverhaal van ginkel keukens roozendaal 02

Een echte woonkeuken 

De verbouwing is inmiddels afgerond en de keuken is helemaal af. “Het grote voordeel van onze keuken is tevens een nadeel”, zegt Joke. “Onze keuken is letterlijk het centrum van de ruimte. Als de kinderen thuiskomen gooien ze al hun spullen op het kookeiland.Het wordt daarom snel rommelig. Wel wordt er letterlijk geleefd in de keuken. Het grote voordeel is de zee van ruimte. We geven met gemak feestjes voor veertig personen in onze nieuwe keuken. Voor ons is de keuken de centrale leefruimte in ons huis.” 

Ben jij net als deze familie op zoek naar een nieuwe keuken? Maak dan een afspraak of kom langs in de keukenshowroom van Van Ginkel Keukens. 

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Op zoek naar een trendy keuken voor 2023?

Benieuwd naar andere trends op het gebied van keukens voor 2023? Kom langs bij Van Ginkel Keukens.