Skip to main content

Een mix van stijlen, een opvallende kleur en veel landelijke elementen: dat is hoe je de woonkeuken van Annerien en Jurgen het best kunt omschrijven. Sinds een jaar wonen ze met hun drie dochters van twee, vijf en zes jaar in een tweeondereenkapwoning in Barneveld. 

“Een ding is zeker: we hebben het de keukenontwerpers van Van Ginkel Keukens niet makkelijk gemaakt”, zegt Annerien lachend. “Een gespoten proefplankje liet ons uiteindelijk de definitieve keuze maken, welke kleur onze keuken kreeg.”

Landelijke keuken in pasteltint barneveld 1

Een ruime leefkeuken 

De woning van het gezin is onderdeel van het nieuwbouwproject Burgthoven III. Annerien, Jurgen en de kinderen wonen hier met veel plezier. De keuken is aan de achterzijde van de woning gerealiseerd. De ruimte is verspreid over de volledige breedte van de tweeondereenkapwoning. 

Landelijke keuken in pasteltint barneveld 5

De keuze voor een bijzondere kleur 

“De opbergruimte is gigantisch. Dat maakt onze keuken zeker tot een fijne leefkeuken. Wij vonden de sfeer die de keuken uitstraalt ook heel belangrijk”, zegt Annerien. “Kleuren en materialen dragen bij aan de sfeer van iedere keuken.“Daarom was het vinden van de juiste kleur misschien wel de grootste uitdaging. We haalden allerlei kleurtesters in de verfwinkel. Die vergeleken we met elkaar. Een kleur was favoriet.” 

“Van Ginkel Keukens bestelde een plankje in exact die kleur. Toen we het proefplankje zagen wisten we het: dit wordt hem! De mintgroene kleur is best een gewaagde keuze, toch zijn we er ontzettend blij mee”, zegt Annerien. 

Landelijke keuken in pasteltint barneveld 2

Mix van keukenstijlen 

De gezellige leefkeuken van Annerien en Jurgen is niet zo makkelijk in één stijl te vangen. Moderne en landelijke items wisselen elkaar af. De mintgroene kasten, stalen schappen, een composieten werkblad in marmerlook en zelfs wagonhouten planken in het stalen frame boven het kookeiland: samen geven ze deze keuken de sfeer waar Annerien en Jurgen naar op zoek waren.

“De inspiratie voor onze keuken haalden we uit afbeeldingen van internet. Ook kregen we veel advies van de ontwerpers van Van Ginkel Keukens en schakelden we de hulp in van een binnenhuisarchitect”, zegt Annerien. “Dat was al met al geen overbodige luxe. In eerste instantie stond de keuken aan de voorkant van het huis ingetekend. UIteindelijk besloten we dat we dat toch liever anders wilden.”

Landelijke keuken in pasteltint barneveld 11

Een keuken met veel opbergruimte 

In de ruime woonkeuken van Annerien en Jurgen staat een tafel van wel drie meter lang. Toch is er nog meer dan voldoende ruimte over. “Onze keuken is een fijne plek om te eten en koffie te drinken. We werken hier regelmatig of spelen er spelletjes met de kinderen. Het is letterlijk een leefkeuken.” 

Naast dat het een plek is waar het gezin veel tijd doorbrengt, is het ook een ideale plek om spullen in op te bergen. De verschillende kasten en laden zijn groot en praktisch ingedeeld. “Aan opbergruimte geen gebrek”, aldus Annerien.

Landelijke keuken in pasteltint barneveld 9

Van stoomoven tot wijnklimaatkast 

Annerien en Jurgen houden van koken en bakken. De keuken is van alle gemakken voorzien, om hun hobby zo goed mogelijk uit te voeren. De combi-stoomoven en een combimagnetron worden dan ook goed gebruikt. Ook een ruime wijnklimaatkast maakt onderdeel uit van de keukenapparatuur. 

“Onze keuken is uniek door de stijl en de kleur. We zijn er ontzettend blij mee!”

Ben jij net als deze familie op zoek naar een nieuwe keuken? Maak dan een afspraak of kom langs in de keukenshowroom van Van Ginkel Keukens.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Op zoek naar een trendy keuken voor 2023?

Benieuwd naar andere trends op het gebied van keukens voor 2023? Kom langs bij Van Ginkel Keukens.