Skip to main content

Miele combi-stoomoven: gezond, praktisch en veelzijdig 

Met een Miele stoomoven is gezond koken een feit. De veelzijdigheid aan gerechten die perfect klaargestoomd zijn om op tafel op te dienen is groot. Groenten en vis garen is geen enkel probleem voor deze stoomoven. Zelfs gekookte eieren of perfect gare rijst regelt deze oven zonder moeite.

Miele combi stoomoven modern

Van hartig tot zoet

Wat misschien nog wel indrukwekkender aan deze combi-stoomoven is? Het bereiden van overheerlijke zoetigheden, als jam of zelfs sappen en gesmolten chocola is voor deze stoomoven een fluitje van een cent. Dat krijgt de Miele Stoomoven uit de 7000 serie voor elkaar, omdat het temperatuurbereik ruim is. De temperatuur van deze stoomoven is in zijn stroomopties in te stellen van 40 °C tot 100 °C.

Miele combi stoomoven

Gerechten bereiden zonder dat ze uitdrogen of doorgaren

Deeg langzaam garen zonder dat het doorslaat of diepvriesproducten ontdooien zonder dat ze uitdrogen behoort ook tot de mogelijkheden van de combi-stoomoven van Miele. Een echte alleskunner dus! De kracht van de combi-stoomoven van Miele zit in de DualSteam-technologie. Stoom wordt dankzij deze techniek via zes of acht inlaatopeningen verspreid. De temperatuur in de stoomoven is altijd heel constant en zeer nauwkeurig. Eten gaart hierdoor gelijkmatig en verliest geen belangrijke voedingsstoffen en vitamines. Praktisch, lekker en heel gezond!

Miele combi stoomoven miele 7000 generatie keukenapparatuur

Voor iedere gast een heerlijke maaltijd 

Opwarmen, ontdooien, of een compleet diner bereiden voor meerdere gasten: een Miele combi-stoomoven zorgt ervoor dat alles perfect is bereid. Een groot voordeel van de stoomoven is de mogelijkheid om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden. Door de grote bereidingsruimte ,die bestaat uit drie niveaus, is het mogelijk om verschillende ingrediënten voor meerdere mensen te bereiden. Of dinergasten wel of niet van vis, vlees of groenten houden maakt niet meer uit. Deze stoomoven maakt voor ieder iets naar wens. 

Nog een groot voordeel: de bereidingstijd wordt niet langer wanneer de inhoud aan ingrediënten groter is. Eten behoudt een eigen smaak, want geuren en smaken worden in de Miele combi-stoomoven niet aan elkaar overgedragen. 

De voordelen van een Miele combi-stoomoven op een rijtje

 • De inschuifhoogte speelt geen rol.
  Stoom omringt het gerecht van alle kanten. Het maakt dus niks uit in welk gedeelte van de oven de ingrediënten worden geplaatst. 
 • Geen langere bereidingstijd dan op een kookplaat.
  Bij een ingestelde temperatuur van 100 °C is de bereidingstijd even lang als de bereidingstijd op een kookplaat. 
 • Verschillende gerechten en ingrediënten tegelijk bereiden
  Vlees, vis, groenten, aardappels, rijst of pasta: bereid alle ingrediënten samen in de stoomoven. De geur, kleur en smaak van de ingrediënten worden niet overgedragen. 
 • Nooit meer doorgegaard of uitgedroogd eten
  Gerechten die veel vocht bevatten drogen niet uit. Doorgaren is dankzij het vochtgehalte en de stoom bijna niet meer mogelijk. 
 • Ontdooien gaat sneller in een Miele combi-stoomoven
  Vlees of vis ontdooien het beste bij een temperatuur van 50°C  tot 60 °C. Door de toevoeging van stoom gaat de structuur van vlees of vis niet verloren. De ontdooitijd hangt af van de dikte van het vlees of de vis. Bevroren kant-en-klaar maaltijden, eenpansgerechten of groenten, zijn direct te garen op een temperatuur van 100 °C. Eerst ontdooien is in dit geval niet nodig. 
 • Iets anders doen terwijl de stoomoven al het werk doet 

Het leven is voor de meesten onder ons al druk zat. Koken gebeurt vaak ook nog eens op tijden wanneer het spitsuur is in de meeste gezinnen. De stoomovens van Miele voorkomen een boel stress. Eten brandt niet aan en kan niet overkoken. Pannen zijn overbodig. Vlees, vis, groenten, rijst en nog veel meer: een stoomoven bereidt alles met gemak en behoudt de smaak, voedingswaarde en vitamines.

Miele combi stoomoven tabacco keuken miele apparatuur

Welke Miele stoomoven past het beste bij mij? 

Miele ontwikkelde vier verschillende soorten stoomovens:

 • De stoomoven;
 • De combi-stoomoven;
 • De stoomoven met magnetron;
 • De drukstoomoven. 

Welke mogelijkheden welke stoomoven precies biedt, vertellen wij graag. Het is namelijk niet makkelijk om een keuze te maken, zonder precies te weten welke opties elke stoomoven biedt. Maak daarom een afspraak en ontdek alle mogelijkheden van de Miele stoomovens bij Van Ginkel Keukens in het midden van het land. 

Van Ginkel Keukens staat bekend als een van de grootste Miele Experience Centers van Nederland. In onze showroom maakt u kennis met  meer dan 60 verschillende Miele keukenapparaten. Het is mogelijk om apparatuur zelf te ontdekken en te testen.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Zien we u in ons Miele Expierence Center?

Kriebelt het na al die verbazingwekkende mogelijkheden om met uw keuken aan de slag te gaan? Van Ginkel Keukens staat te boek als het grootste Miele Experience Center van Nederland. In onze showroom kunt u meer dan 60 verschillende Miele keukenapparaten testen en ontdekken. Miele apparatuur is er voor iedere keuken, voor iedere keukenstijl. Kiest u voor een houten keuken met Miele keukenapparatuur? Of heeft de marmeren keuken of RVS keuken de voorkeur? Eerst nog wat inspiratie opdoen? Bekijk onze gerealiseerde keukens eens!