Skip to main content

Marmer, messing en geborsteld warm hout: ultieme combinaties voor een schitterende keuken in hotel chique stijl. Bij Van Ginkel Keukens voelen we ons als een vis in het water, wanneer we een hotel chique keuken ontwerpen. Het is dé keukentrend waar exclusiviteit en luxe volop aanwezig zijn. Lees snel verder om te ontdekken wat een hotel chique keuken zo bijzonder maakt.

hotel chique keuken in warme tinten

Hotel chique: de Bentley in keukenstijlen

Of het eenvoudig is om een hotel chique keuken te omschrijven? Niet echt. Hotel chique is namelijk een breed begrip. De mogelijkheden binnen deze keukenstijl zijn groot. In een hotel chique keuken zijn donkere houttinten populair. In combinatie met een licht marmeren blad, met een gouden ader, geeft dit een prachtig contrast. Toch is er in het keukenblad ook voldoende keuze. Wanneer meer rust de voorkeur heeft, is een betonlook blad een zeer mooie optie in een hotel chique keuken. 

Het zijn dus vooral de warme, luxe materialen, zoals indrukwekkend marmer en prachtige houtsoorten, die passen in een hotel chique keuken. Het is een keukenstijl die in uitstraling en materialen de meest luxe variant is. Een hotel chique keuken heeft naast een luxe uitstraling ook een hele warme uitstraling. Materiaalgebruik en kleuren zijn in een hotel chique keuken goed op elkaar afgestemd. 

Toch is iedere hotel chique keuken uniek. Vooral omdat er in een hotel chique keuken veel mogelijk is. Of iemand kiest voor overweldigend en extravert of juist kiest voor een tijdloze rust met een hotel chique sausje, hangt af van persoonlijke smaak.

hotel chique keuken greeploze keuken antraciete kastenwand nijkerk

Een statement in een hotel chique keuken

Mat-gouden spoelbakken, wit marmer met een pakkende gouden ader of tegels in een luxe hexagonvorm passen uitstekend in een hotel chique keuken. Waar het vooral om draait, is het maken van een statement. Denk hierbij aan een luxueuze koffiecorner met prachtige designverlichting. Of aan hoge wandkasten met strakke messing grepen. Waar een statement wordt gemaakt is niet belangrijk, zolang er maar bepaalde details letterlijk uitblinken. 

hotel chique keuken Boston stone tabacco keuken miele apparatuur

Ga voor luxe materialen, vermijd kitsch

Marmer en goud hebben van nature een luxe uitstraling. Kies daarnaast vooral voor warme kleuren en vermijd kitsch. Pas daarom op met een overdaad aan glimmende goudtinten. Messing of geborsteld goud zijn wel absolute aanraders in een hotel chique keukenstijl. Luxe barkrukken voorzien van veloursstoffen zijn een absolute aanrader voor het bargedeelte in een hotel chique keuken. Kies ook hier voor warme kleuren. Denk ook goed na over passende verlichting in een hotel chique keuken. Kies voor strakke designverlichting. Vermijd ook hier kitsch.

hotel chique keuken Wijnklimaatkast

Warme kleuren in een hotel chique keuken

Roestvrijstaal zien we niet veel terug in een hotel chique keuken. Roestvrijstaal heeft een wat strakke en enigszins kille uitstraling. Het kleurgebruik in een hotel chique keuken is warm. In onze showroom matchen we verschillende kleuren. Warme kleurencombinaties tonen we tijdens een keukenadviesgesprek. 

We halen letterlijk alles uit de kast: stalen stoffen met een subtiele gouden glitter, een marmeren ketting, of een vaas met warme bruintinten en bijpassende kunstbloemen. Zo maken we een stilleven van diverse kleuren. Die kleuren gaan leven voor onze klanten. Vervolgens passen we al deze warme kleuren toe in het ontwerp van een hotel chique keuken. We zoeken samen naar de ultieme kleurencombinatie voor een unieke hotel chique keuken.

hotel chique keuken warme tinten

Combineren van kleuren en materialen

In een hotel chique keuken is veel contrast aanwezig. Bij Van Ginkel Keukens zoeken we altijd naar de perfecte balans in kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge donkere kastenwand en een kookeiland van geborsteld hout. Donkere tinten combineren mooi met lichte tinten, zoals een wit marmeren blad. Kies bijvoorbeeld voor een kookeiland dat uitgevoerd is in geborsteld koper. De combinatie met een hoge houten kastenwand in een donkere kleur past uitstekend in een hotel chique keuken. 

Trek het marmeren blad door over de gehele zijkant van het kookeiland tot aan de grond. Dit geeft een hotel chique keuken een zeer exclusieve uitstraling.

hotel chique keuken lichte greeploze keuken antraciete kastenwand nijkerk

De ideale opstelling voor een hotel chique keuken

Een veel geziene keukenopstelling in hotel chique keukens is een ruim kookeiland in combinatie met hoge kastenwanden. Het kookeiland is meestal greeploos. De kastenwanden voorzien we van strakke grepen in een messing uitvoering. Een parallel opstelling is ook een goede keuze. Praktisch gezien is het mogelijk om iedere keuken te voorzien van een hotel chique uitstraling. Bij Van Ginkel Keukens noemen we dit ‘ons Van Ginkel sausje’. We geven iedere keuken een wauw-effect. 

Het wauw-effect van een hotel chique keuken

Dat wauw-effect bereiken we door het kleurgebruik, materiaalgebruik en de opstelling af te stemmen op een woning. De ene woning leent zich meer voor een donkere hotel chique keuken met veel opvallende elementen. In sommige woningen is een minder uitbundige  keuken gewenst. Hotel chique is ook prima toe te passen in lichte kleurtinten. Het grote voordeel van kiezen voor een ‘vleugje hotel chique’, is dat een keuken hierdoor net wat tijdlozer is. Kies in dit geval bijvoorbeeld niet voor een marmeren keukenblad, maar ga voor een prachtig, tijdloos betonlook-keukenblad.

hotel chique keuken in warme kleuren

Kiezen voor een bepaalde keukenstijl

Over stijl valt niet te twisten. Dat is een feit dat zeker is. De ene persoon kiest voor een uitbundige keuken, die volop in de hotel chique-sfeer past. De ander kiest voor een rustigere keuken met invloeden vanuit de Japandi stijl. Het maken van een moodboard en het zoeken naar diverse keukenstijlen helpt om inspiratie op te doen. Kom daarom langs in het Van Ginkel Keukencentrum. Ontdek hier talloze keukenstijlen, veelzijdige opstellingen en prachtige materialen en apparatuur. 

Op zoek naar een hotel chique keuken?

Kom langs in onze keukenshowroom in Barneveld. En ontdek dat er veel mogelijkheden zijn voor een luxe, uitbundige of extraverte hotel chique keuken.