Skip to main content

We zijn weer een jaar verder en er is weer veel gebeurd op het gebied van keukendesign. Om u een stapje verder te helpen in het vinden van het juiste design voor uw nieuwe keuken hebben we de nieuwste keukentrends van 2022 voor u op een rijtje gezet.

Doordat we nu alweer bijna twee jaar veel meer thuis zitten is er een grotere behoefte aan warmte en gezelligheid in het interieur gekomen. Dit zien we niet alleen terug in de woontrend van 2022, maar ook in keukentrends!

De keukentrends van 2022 op een rijtje

  1. Gebalanceerd design
  2. Natuurlijke materialen met een hoogwaardige afwerking
  3. Metaal-look tegels
  4. Slimme apparaten
  5. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid
Gebalanceerd Design Keukentrends 2022 Van Ginkel
#1

Gebalanceerd design

Nu we meer thuis zijn en dus ook meer gebruik maken van onze keukens willen we alles zo optimaal mogelijk geregeld hebben. Deze trend zien we ook terug in het design. Door alle elementen op het gebied van design af te stemmen op elkaar wordt er rust gecreëerd in uw keuken. Een plek waar u helemaal tot uzelf kunt komen.

Warme tinten en pastelkleuren

Een belangrijk onderdeel van het creëren van die rust is het gebruik van warme tinten. Natuurlijke kleuren als zand, beige en gebroken wit brengen licht en warmte in het design. Gecombineerd met zachte pastelkleuren maakt dit dat er een stukje vrolijkheid in het ontwerp komt, zonder dat het teveel aandacht trekt.

De grijze keuken

De laatste jaren stonden in het teken van de zwarte keuken. Een zwarte keuken geeft een klassieke tint aan het interieur en past bij veel verschillende interieurstijlen. In 2022 zien we echter een opkomende rol voor de grijze keuken. Gecombineerd met het gebruik van zachte en natuurlijke kleuren geeft een grijze keuken meer rust in het interieur en wordt er ook meer licht in de keuken gecreëerd.

Natuurlijke materialen hoogwaardige afwerking Keukentrends 2022 Van Ginkel
#2

Natuurlijke materialen met een hoogwaardige afwerking

Natuurlijke materialen spelen een grote rol in de keukentrends van de afgelopen jaren. In 2022 is dat niet anders. Wél zien we dat er een verschil ontstaat in het soort natuurlijk materiaal wat er gebruikt wordt. In de afgelopen jaren werden er veel robuuste houtsoorten en stoere steensoorten gebruikt. Hiermee werd, bijvoorbeeld in industriële stijlen, een wat grovere uitstraling gecreëerd. In 2022 gaan we meer gebruik van verfijnde materialen zien. Houtsoorten met een rustige uitstraling en steen met een lichte en egale kleur zullen dominanter zijn en meehelpen in het creëren van rust in de keuken.

Metaal look tegels Keukentrends 2022 Van Ginkel
#3

Metaal-look tegels

Hoewel warme en lichte elementen de komende tijd in populariteit gaan winnen, blijven industriële stijlen nog steeds erg populair. De nieuwste keukentrend daarin is de metaal-look tegels. Deze tegels hebben de uitstraling van stoer metaal en zijn een mooie toevoeging voor elke industriële keuken.

Brons-look tegels

De populairste metaal-look tegel is toch wel de brons-look tegel. Deze tegel heeft namelijk een warme uitstraling en is daardoor goed te combineren met elementen van hout, goud en koper. Een volledige bronzen keuken is natuurlijk ook een goede optie.

Slimme apparatuur Keukentrends 2022 Van Ginkel
#4

Slimme apparaten

Nu we meer thuis zijn en onze keukens ook meer worden gebruikt zien we ook een sterkere focus op het optimaliseren van het gebruik van apparatuur. Slimme apparaten spelen daarom ook een grote rol in de nieuwste keukentrends. Van inductie kookplaten met ingebouwde afzuiging tot slimme koffiezetapparaten, met de nieuwe generatie van apparatuur staat gebruiksgemak voorop. Ook zien we dat moderne apparaten efficiënter zijn in hun energieverbruik.

Hoogwaardige kwaliteit duurzaamheid Keukentrends 2022 Van Ginkel
#5

Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid

Energieverbruik is iets wat de laatste jaren steeds meer aandacht heeft gekregen. Naast dat de energieprijzen stijgen willen we met zijn allen ook milieuvriendelijker leven. Een duurzame keuken speelt daarin een grote rol. Naast het gebruik van zuinige apparatuur zien we ook dat er meer aandacht is voor een keuken die duurzaam is gebouwd. Milieuvriendelijke materialen en lokaal gefabriceerde keukens zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk. Daarom produceren wij al onze keukens in Nederland of Duitsland.

Maak afspraak Moderne Keukens Van Ginkel

Wilt u nog meer van de nieuwste keukentrends weten volg dan ons Pinterest account. Daar delen we regelmatige nieuwe keukentrends. Ook hebben we een keukenmagazine die u kunt aanvragen. Heeft u tijdens uw zoektocht naar een mooi keukenontwerp nog andere keukentrends gevonden? Maak een persoonlijke afspraak en dan gaan we daar graag over in gesprek.

Maak nu een persoonlijke afspraak