Alles tot in de puntjes geregeld

Keramisch aanrechtblad

Keramisch aanrechtblad
Het keramische aanrechtblad bestaat al even. Toch lijken veel consumenten het aanrechtblad nu pas te ontdekken. Vanuit het niets maken keramische aanrechtbladen een stevige opmars en de verwachting is dat het keramische aanrechtblad trending gaat worden. Dat blijkt ook uit het gegeven dat leveranciers steeds meer keramische werkbladen in hun assortiment opnemen. Maar wat is een keramisch aanrechtblad en wat heb je er aan?

Wat is een keramisch werkblad?
Een keramisch aanrechtblad is een aanrechtblad dat bestaat uit natuurlijke materialen die op kunstmatige wijze worden gecombineerd. Het aanrechtblad bestaat voornamelijk uit porselein en klei. Deze materialen worden onder hoge druk geperst, waardoor een grote plaat ontstaat. Deze plaat vormt de basis voor je nieuwe aanrechtblad.

De voor- en nadelen van een keramisch werkblad
Aanrechtbladen van keramiek hebben verschillende voordelen en nadelen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat ze er prachtig uitzien: ze ogen stoer en natuurlijk en lijken gemaakt van natuursteen. Tegelijkertijd hebben ze voordelen die aanrechtbladen van natuurlijke materialen niet kunnen bieden. Met een keramisch werkblad haal je dus het beste uit twee werelden.
Een keramisch werkblad is daarnaast 100% kleurvast en bikkelhard. Omdat spoelbakken bijna naadloos in de aanrechtbladen geïntegreerd kunnen worden, is de kans op bacteriën in naden heel klein. En ten slotte zijn werkbladen van keramiek krasbestendig, hittebestendig, slijtvast en watervast.
Daar staat wel tegenover dat een werkblad van keramiek gevoelig is voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Als er bijtende stoffen op het werkblad terecht komen, kan het werkblad blijvend beschadigd raken. Bovendien moet je uitkijken met scherpe voorwerpen die hard neerkomen: een flinke stoot kan leiden tot schilfervorming, waardoor je aanrechtblad blijvend beschadigd raakt.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn in uw situatie?
Welkom in onze showroom aan de Marconistraat 8 te Barneveld.